instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
skonhet

Bästa rouge – 16 bästsäljare som ger ansiktet liv och dimension

Av: Metro Mode

Rouge är suveränt när du skapa dimension och ge ansiktet ett friskare intryck. Här besvarar vi några av de vanligaste frågorna kring rouge samt tipsar om våra favoriter!

Foto: Instagram @ginemargrethe

Därför ska du använda rouge

En bra bas är a och o, men den kan också ge ansiktet ett “platt” intryck. Detta beror på att basen lätt suddar ut ansiktets naturliga skuggor och döljer dess naturliga rodnad och kindfärg. Det är här rouge kommer in – det skapar dimension och ger ansiktet färg.

Crème, puder eller flytande – vilket rouge ska jag välja?

När man väljer rouge är det praktiskt att känna till vad det är för skillnad på puder-, kräm- eller flytande rouge. Här är en kort genomgång:

Vilken nyans på rouge skall man välja?

När du har bestämt dig för vilken typ av rouge du vill ha så är det dags att hitta den nyans som passar dig bäst.

Den bästa utgångspunkten är varma eller kalla toner. Om du har varma pigment så ska du välja ett rouge som har varma/gula toner, och om du har kalla pigment är det ett rouge med kalla/blå toner som du ska leta efter. Ett tips är att försöka matcha dina läppars naturliga färg.

Det är också viktigt att matcha rougets ton till resten av sminkningen: om du har valt kalla toner till läppar och ögon så passar ett rouge med kalla toner bäst, till exempel.

Här är några riktlinjer för olika hudtoner:

Hur applicerar man rouge?

Om applicering av rouge är nytt för dig – och om du använder ett puderrouge – rekommenderar vi en borste med glesare strån, då är risken mindre att du applicerar för mycket av produkten (en borste med tätare strån ger en mer intensiv sminkning). Använd inte borsten som följer med i förpackningen – den ger oftast inget bra resultat.

För applicering av kräm- eller flytande rouge går det ofta bra att använda fingrarna. Med flytande rouge kan du även prova en beautyblender.

När du har valt ditt verktyg är det dags att välja var på kinden du vill applicera produkten. Här skiljer sig åsikterna åt, så om du är osäker kan du prova följande tips:

Börja med en liten mängd rouge – många tar till exempel alldeles för mycket puderrouge på borsten. Knacka av borsten mot förpackningen för att få bort överflödig produkt. Applicera med lätta, cirkulerande rörelser uppåt och bakåt.

Avsluta med setting spray.

Hur får jag till en naturlig look med rouge?

Den viktigaste regeln för att få en naturlig look med rouge är att inte använda för mycket produkt. Om du använder puderrouge och har applicerat för mycket, använd en ren borste för att blanda ut produkten.

Om puder känns för riskabelt kan du prova ett krämrouge som du applicerar med hjälp av fingrarna – denna typ av rouge “smälter” lättare in i huden.

Källa: Lyko, Eleven, Good Housekeeping

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår