Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Bästa serum för ansiktet – 16 bästsäljande favoriter

Ansiktskrämer i all ära, men om du vill förändra din hud på djupet är det ett serum du ska investera i. Här listar vi 16 bästsäljande serum – och hjälper dig att välja den variant som passar just din huds behov.

Foto: Shutterstock

Vill du ge din hud en riktig makeover? Då ska du prova ett serum. Till skillnad från dag- och nattkrämer, vars främsta uppgift är att skydda, så är serumets främsta uppgift att jobba på djupet och reparera huden. Här hittar du allt du behöver veta om serum!

Fördelarna med serum

  • Serum är bra för dig som har problem med acne och kvisslor eftersom de inte täpper till porerna på samma sätt som en kräm gör.
  • Serum är ofta mer effektiva än din dag- och nattkräm. Ett serum innehåller nämligen ett högre koncentrat av aktiva ingredienser och går djupare in i huden än en kräm, eftersom det är lättare för huden att absorbera.
  • Serum ger lyster och tillför extra fukt, bekämpar rynkor och pigmenteringar och ojämnheter i hyn.

Serum med C-vitamin

Fördelen med att använda ett serum med C-vitamin är att det ger ditt ansikte lyster när det känns grått och trött, men även en slätare hud. C-vitamin skyddar cellerna mot åldrande och tillför ökad spänst och lyster.

Serum med retinol

Ett serum med retinol motverkar fina linjer och rynkor genom att få gamla hudceller att bete sig som nya. Om du väljer ett serum med retinol, tänk på att vänja in produkten och var noggrann med solskydd. För personer som är känsliga mot retinol kan bakuchiol vara ett alternativ.

Användning

Ett serum kommer oftast i flytande form och ska användas före din dag- och nattkräm. Med ett serum – likt de flesta hudprodukter – behöver huden drygt en månad på sig att anpassa sig till de nya produkterna innan du kan se eventuella resultat med blotta ögat.

Hydrators and Oils Hyaluronic Acid 2% + B5 - The Ordinary KÖP

Hydrators and Oils Hyaluronic Acid 2% + B5 - The Ordinary

Internets mest omtalade serum just nu är ett riktigt budgetkap som kostar under hundralappen!

Serumet fokuserar på att plumpa huden med fukt (men har också gått viral eftersom att den kan användas i håret), men innehåller också vitamin B5 som bland annat lugnar och verkar fuktbevarande i huden.

Pris: 119 kronor.

Finns även hos Bangerhead!

Läs även: Hyaluronsyra i håret – därför ska du haka på trenden!

KÖP

Nästa bild
The Wow Serum - Mantle KÖP

The Wow Serum - Mantle

Ett lystergivande vitamin C serum som jämnar ut din hudton och ger djup återfuktning. CBD, hyaluronsyra, squalane och ljusreflekterande pigment ger ultimat wow-effekt och närar huden på djupet.

Pris: 890 kronor.

Finns även hos Lyko!

KÖP

Nästa bild
Banana Bright Vitamin C Serum - Ole Henriksen KÖP

Banana Bright Vitamin C Serum - Ole Henriksen

Ett effektivt åldersbekämpande serum – med 15% C-vitamin, 5% PHA- och hyaluronsya – för en klarare och fastare hud inom 7 dagar, baserat på en oberoende, klinisk studie på 33 kvinnor under 8 veckor.

Pris: 669 kronor.

(Rek pris: 990 kr)

KÖP

Nästa bild
Clinical Niacinamide 20% Treatment - Paula's Choice KÖP

Clinical Niacinamide 20% Treatment - Paula's Choice

Ett högt koncentrerat serum med 20% niacinamid som effektivt minimerar och drar ihop porer. Innehåller även portlak och acetyl glucosamine som tillsammans med niacinamid hjälper till att jämna ut grov och ojämn hudtextur. Niacinamid har även en uppljusande effekt som jämnar ut hudtonen.

Pris: 669 kronor.

KÖP

Nästa bild
Advance Génifique Serum - Lancôme KÖP

Advance Génifique Serum - Lancôme

Ett ikoniskt serum med en härlig fuktgivande formula som snabbt smälter in i huden. Det passar alla kvinnor, åldrar och hudtyper – även känslig hud.

Pris: 668 kronor.

(Rek pris: 975 kr)

KÖP

Nästa bild
Bye Bye Dark Spots Serum - IT Cosmetics KÖP

Bye Bye Dark Spots Serum - IT Cosmetics

Reducera mörka fläckar och missfärgningar i ansiktet. Bye Bye Dark Spots är utvecklad i samarbete med hudvårdsexperter och dermatologer och passar alla hudtyper, inklusive känslig hud.

Pris: 295 kronor.

(Rek pris: 310 kr)

KÖP

Nästa bild
A+ High-Dose Retinol Serum - Sunday Riley KÖP

A+ High-Dose Retinol Serum - Sunday Riley

Ett teknologiskt avancerat retinoid-serum som levererar en 6,5-procentig lösning av stabiliserade retinoid-föreningar och retinol-alternativa växtextrakt till din hud.

Pris: 949 kronor.

KÖP

Nästa bild
Symphonique Hyaluronic Serum - Beauté Pacifique KÖP

Symphonique Hyaluronic Serum - Beauté Pacifique

Ett hybridserum med hyaluronsyra som kombinerar en kraftfull fuktboost med en avancerad anti-age peptidteknologi. Det innehåller två aktiva typer av hyaluronsyra som omedelbart ger huden extra fukt, vilken bibehålls på en markant högre nivå hela dagen. Nivån av hyaluronsyra höjs ytterligare av en peptid som förbättrar hudens egen produktion av hyaluronsyra. Detta resulterar i slät och plumpad hud med yngre utseende.

Pris: 706 kronor.

(Rek pris: 879 kr)

Finns även hos Lyko!

KÖP

Nästa bild
Bye Bye Pores Serum - IT Cosmetics KÖP

Bye Bye Pores Serum - IT Cosmetics

Reducera hudens porer och förbättra hudens textur samt reducera synliga porer på bara sex veckor!  Bye Bye Pores har utvecklats i samarbete med hudvårdsexperter och dermatologer och passar alla hudtyper, även känslig hud.

Pris: 295 kronor.

(Rek pris: 310 kr)

KÖP

Nästa bild
Double Serum - Clarins KÖP

Double Serum - Clarins

2 serum i 1! Double Serum är Clarins mest kompletta och mest effektiva anti-age serum. Bevarar och optimerar cellernas ‘språk’, vilket är nödvändigt för en sund funktion hos de 5 vitala funktionerna i huden som ansvarar för ungdomlighet och skönhet. Detta tack vare en ny dubbelfas-och bioinspirerad formula samt en ny ‘intelligent’ förpackning som gör det möjligt att kombinera de bästa anti-ageing huvudingredienserna i sin mest optimala och effektiva koncentration. Slätar synbart ut rynkor och fina linjer och motverkar brist på lyster.

Pris: 859 kronor.

(Rek pris: 985 kr)

Finns även hos Åhléns!

Finns även hos Lyko!

KÖP

Nästa bild
Empower Radiance Serum - Exuviance KÖP

Empower Radiance Serum - Exuviance

Ett serum som intensivt återfuktar huden och stärker hudens egen skyddsbarriär. En kombination av både AHA och PHA stimulerar hudens cellförnyelse. Bidrar till en förbättrad hudstruktur och jämnare hudton med ett fantastiskt glow.

Pris: 759 kronor.

Finns även hos Lyko!

KÖP

Nästa bild
Bye Bye Lines Hyaluronic Acid Serum - IT Cosmetics KÖP

Bye Bye Lines Hyaluronic Acid Serum - IT Cosmetics

Fyller ut och reducerar fina linjer i huden. Dessa dokumenterade resultat kan du dessutom uppnå på bara två veckor! Bye Bye Lines har utvecklats i samarbete med hudvårdsexperter och dermatologer och passar alla hudtyper, även känslig hud.

Pris: 295 kronor.

(Rek pris: 310 kr)

KÖP

Nästa bild
Vital Skin-Strengthening Serum - Kiehls KÖP

Vital Skin-Strengthening Serum - Kiehls

Ger nytt liv åt matt, trött och stressad hud. Detta stärkande serum tränger djupt in i huden* för att korrigera förtida ålderstecken som fina linjer, rodnad och torr hud.

Pris: 675 kronor.

KÖP

Nästa bild
Nordic-C Glow Boost Vitamin C Hyaluronic Essence - Lumene KÖP

Nordic-C Glow Boost Vitamin C Hyaluronic Essence - Lumene

Koncentrerad för att ge maximal återfuktning och en lystergivande effekt. Vår unika teknologi med bärextrakt från antioxidantrikt nordiskt hjortron och C-vitamin i kombination med rent nordiskt källvatten och två typer av hyaluronsyra stimulerar hudens naturliga kollagensyntes.

Pris: 335 kronor.

KÖP

Nästa bild
Dewtopia™ 20% Acid Night Treatment - Ole Henriksen KÖP

Dewtopia™ 20% Acid Night Treatment - Ole Henriksen

Kraftfullt utjämnande serum med syror som gör jobbet när du sover.

Pris: 771 kronor.

(Rek pris: 940 kr)

Finns även hos Lyko!

KÖP

Nästa bild
Discoloration Defense serum - SkinCeuticals KÖP

Discoloration Defense serum - SkinCeuticals

Arbetar primärt på tre fronter för att ljusa upp och ge en jämnare hudton. Serumet är formulerat med tre aktiva ingredienser, traneaminosyra, niacinamid och hepes. Resultatet är en synlig förbättring av utseendet av postinflammatorisk hyperpigmentering.

Pris: 1 149 kronor.

(Rek pris: 1 220 kr)

Finns även hos Lyko!

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!