instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
skonhet

Bästa silverschampo – från budget till lyx

Av: Metro Mode

Är du på jakt efter ett grymt silverschampo? Vi har samlat de allra bästa produkterna i denna kategori som går att klicka hem just nu – och besvarar samtidigt alla dina frågor om silverschampo!

Foto: Shutterstock

Silverschampo är en suverän produkt som motverkar gula toner i blont hår. Här hittar du de vanligaste frågorna kring just silverschampo – samt våra favoritprodukter just nu!

Hur får man bäst resultat av silverschampo?

För att få ett så bra resultat som möjligt väljer du ett silverschampo som är anpassat efter din hårtyp. Prova att tvätta håret med vanligt schampo innan du använder silverschampo: den första schamponeringen får bort smuts och olja, vilket ger silverschampot en bättre chans att göra sitt jobb – att tona håret.

Torkar silverschampo ut håret?

Dagens silverschampon är visserligen mer skonsamma än tidigare varianter men om du har slitet hår kan det vara bra att veta att denna typ av schampo kan ha en uttorkande effekt.

Om du har torrt hår rekommenderar vi följande:

Hur ofta ska man använda silverschampo?

Hur ofta man ska använda silverschampo beror på vilka behov ditt hår har, vilken produkt du använder och vad du har för preferenser. En tumregel som många använder sig av är 1-2 gånger i veckan, eller varannan till var tredje tvätt.

Frisören Tanya Edlund berättar för Lyko att det bästa är att försiktigt prova sig fram – överdosering av silverschampo kan nämligen leda till att håret blir blått, lila eller grönt och tappar sin glans. 

Hur får man bort lila toner orsakade av silverschampo?

Om ditt hår har drabbats av ovan nämnda missfärgningar, exempelvis lila, rekommenderar vi följande steg från Kicks:

  1. Upphör med att använda silverschampo och använd istället vanligt schampo tills de kalla nyanserna har försvunnit helt. När du sedan (försiktigt!) börjar använda silverschampo igen, var sparsam med produkten.
  2. Använd ett djuprengörande schampo, gärna ett som heter någonting med detox. Du kan också använda ett schampo som innehåller sulfater eller SLS. Tänk på att dessa typer av schampo (särskilt produkter som innehåller sulfater) kan ha en uttorkande effekt på ditt hår, så det kan vara bra att investera i en hårinpackning eller hårmask att använda efter schamponering. Avsluta med ett återfuktande balsam för bäst effekt.
  3. Om du inte får bukt med missfärgningarna är det bara att bita i det sura äpplet och boka tid hos din frisör. Försök inte bleka bort missfärgningarna på egen hand – blekande behandlingar försvagar och skadar alltid håret, så låt ett proffs ta itu med problemet.

Kan man ha silverschampo i grått hår?

Ja! Silverschampo fungerar fint på grått hår eftersom de violetta pigmenten neutraliserar gula nyanser.

Är du brunett? Då kan även du använda silverschampo. Bästa silverschampo brunt hår, Color Extend Blondage Shampoo från Redken

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår