Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Bästa solkrämen för ansiktet – 12 bästsäljande spf att bära över och under smink

Våren och sommaren är på intåg och det är viktigt att skydda huden från de varma strålarna! Solskydd i ansiktet kan med fördel användas året runt!

Just nu har Apohem 25% Rabatt på populära ACO Sun! (Gäller t.o.m 4 juni)

Foto: Unsplash

Bästa solkrämen för ansiktet

Som många redan känner till kan solen åstadkomma flera skador på vår hy. Därför är det extra viktigt att inte slarva med solskyddet. Solens strålar kan göra att hyn åldras i förtid eller i värsta fall orsaka hudcancer så var på din vakt och skydda dig ordentligt innan du går ut och njuter av vårsolen! Använder du solskydd året on är det viktigt att hitta produkter som även vårdar och förbättrar hudens kvalitet. Nedan listar vi Metro Modes favoriter!

Måste man köpa ny solkräm varje år?

Köp alltid en ny solkräm om utgångsdatumet är passerat eller om du inte vet när den går ut, och känner dig osäker.

RESIST Super-Light Daily Wrinkle Defence SPF 30 - Paulas Choice KÖP

RESIST Super-Light Daily Wrinkle Defence SPF 30 - Paulas Choice

Den här krämen är en långtida favorit som är perfekt för normal till fet hud men passar även känslig hud. Det är en svagt hudfärgad, silkeslen lotion som gör huden mindre blank samtidigt som den skyddar och stramar upp. Ger ett skonsamt, mineralbaserat skydd med brett spektrum och innehåller skyddande antioxidanter som stimulerar kollagenproduktionen. Den sjunker snabbt in i huden och lämnar en perfekt bas för för makeup – en riktig kanonprodukt!

Passar en mängd olika hudtyper så som känslig, acnebenägen, mogen , rosacea etc.

Pris: 479 kronor.

KÖP

Nästa bild
K Ceutic SPF 50 - Dermaceutic KÖP

K Ceutic SPF 50 - Dermaceutic

Den här krämen är fantastisk för torr, känslig och till och med skadad hud. Den ger ordentligt skydd samtidigt som den tillför en massa näring till huden. Den återställer hudens microbalans så att svullnad och rodnad minimeras samt motverkar fria radikaler och främjar kollagenproduktionen och cellförnyelse. Perfekt att använda efter kemisk peeling, laser eller microneedling. Funkar även bra på rosacea. Den är tjock och något färgad vilket förskönar om man har röda partier i huden men den är väldigt fet – jag brukar använda den här godingen på natten ibland för att ge huden lite extra kärlek, då den i regel är för fet för att använda på dagen för min blandhud.

Passar väldigt känsliga och torra hudtyper. Kan även användas på natten.

Pris: 397 kronor.

(Rek pris: 585 kr)

Finns även hos Skincity!

KÖP

Nästa bild
Daily UV Face Mousse SPF 30 - EVY KÖP

Daily UV Face Mousse SPF 30 - EVY

Det här är ett riktigt budgetkap! Det är en långtidsverkande(upp till 6h!) anti-age ansiktsmousse som förstärker hudens skyddsbarriär och förebygger tidiga ålderstecken. Den är bland annat berikad med C- och E vitamin, hyaluronsyra och kollagen samt flera vårdande ingredienser som hjälper till att förebygga pigmentfläckar och för tidigt åldrande orsakat av solen. När man smörjer in moussen blir den väldigt lätt och tunn men sjunker snabbt in i huden och lämnar den mjuk och återfuktad. Formulan är allergitestad och dämpar inflammationer, motverkar soleksem och är lämplig även för den med eksem eller acnehy. Går även utmärkt att använda i hårbotten, på tunnare skägg och efter rakning. Ja ni hör ju hur bra den är!

Långtidsverkande. Passar alla hudtyper. Dämpar inflammation. Multi-use.

Pris: 169 kronor.

(Rek pris: 21 kr)

KÖP

Nästa bild
360º Gel Oil Free SPF50 - Heliocare KÖP

360º Gel Oil Free SPF50 - Heliocare

Bästsäljare!

Denna oljefria fluid med en matt ”torr” finish är perfekt för kombinerad hud, hud med fet tendens, eller hud med tendens till blankhet eller akne. Produkten passar också väldigt bra för alla som önskar ett solskydd som inte känns kladdigt eller tungt, t ex i varma fuktiga klimat. Kan användas under makeup.

Pris: 379 kronor.

(Rek pris: 349 kr)

Finns även hos Lyko!

Finns även hos Skincity!

KÖP

Nästa bild
Anthelios Uvmune Ultra Light Cream SPF50+- La Roche-Posay KÖP

Anthelios Uvmune Ultra Light Cream SPF50+- La Roche-Posay

Mycket högt skydd och skydd mot ultralånga UVA-strålar* för ansiktet och ögonområdet.

Anpassad för den känsliga huden runt ögonen.

Pris: 189 kronor.

(Rek pris: 245 kr)

Finns även hos Lookfantastic!

KÖP

Nästa bild
Sun Drops - Dr. Barbara Sturm KÖP

Sun Drops - Dr. Barbara Sturm

Sun Drops har en lätt textur likt ett serum och ger ett bredspektrigt skydd med högt UV-filter mot både UVA- och UVB-strålar. Innehåller ett komplex av kassiaextrakt, E-vitamin och Beta-Glucan som skyddar mot fria radikaler, medan portlack hjälper till att lugna huden och förhindra och minska irritation.

Pris: 1 470 kronor.

Finns även hos Lyko!

KÖP

Nästa bild
UV Bronze Face Spf 50+ - Filorga KÖP

UV Bronze Face Spf 50+ - Filorga

Anti-aging solvård med SPF 50+ som motverkar rynkor & pigmentering.
Det optimala solskyddet för ansiktet med foto-aktivaterad teknologi som målinriktat minimerar & förhindrar uppkomsten av pigmenteringar och samtidigt verkar anti-aging genom att skydda huden från solens negativa effekter.

Pris: 495 kronor.

Finns även hos Skincity!

KÖP

Nästa bild
Liquid Sun Shield SPF 50 - Dr.Brandt  KÖP

Liquid Sun Shield SPF 50 - Dr.Brandt

100% mineralbaserat (icke-nano zinkoxid) solskydd för ansiktet med mycket högt och bredspektrigt UVB- och UVA-skydd. Till skillnad från kemiska solskydd, som sjunker in i huden och absorberar UV-strålar, lägger sig fysikaliskt solskydd ovanpå huden och reflekterar strålarna. Formulan är berikad med fermenterad muskatellsalvia och extrakt från plankton som bidrar till mindre framträdande åldersfläckar och en klarare hud.

Pris: 1 035 kronor.

Finns även hos Eleven!

Finns även hos Cocopanda!

KÖP

Nästa bild
Ambre Solaire Over Makeup Super UV SPF 50+ - Garnier KÖP

Ambre Solaire Over Makeup Super UV SPF 50+ - Garnier

Solskyddsspray för ansiktet passar perfekt för dig som vill ta hand om din känsliga hud i ansiktet. Sprayen är särskilt framtagen för ljus och känslig hud och hjälper till att återfukta huden hela dagen.

Pris: 117 kronor.

(Rek pris: 129 kr)

Finns även hos Lyko!

Finns även hos Cocopanda!

KÖP

Nästa bild
UV Face Shine Control Cream SPF 30 - Nivea KÖP

UV Face Shine Control Cream SPF 30 - Nivea

Solkräm med högt Solskydd. Lätt, återfuktande solskydd speciellt utvecklad för den känsliga huden i ansiktet. Solkrämen har mattgörande effekt, absorberar överflödig olja från hudytan och lämnar huden lätt och inte kladdig.

Pris: 92 kronor.

(Rek pris: 115 kr)

Finns även hos Meds!

Finns även hos Kicks!

KÖP

Nästa bild
Plant Stem Cell Antioxidant Sunscreen SPF30 - Mádara KÖP

Plant Stem Cell Antioxidant Sunscreen SPF30 - Mádara

En ekocertifierad och naturlig solkräm.

Det som gör den här produkten unik är att den innehåller stamceller från nordisk dragon vilket tillför huden kraftfulla antioxidanter. Dessa antioxidanter hjälper till att bekämpa fria radikaler.

Pris: 280 kronor.

KÖP

Nästa bild
Sun Ultra Light Face Fluid SPF50+ - ACO KÖP

Sun Ultra Light Face Fluid SPF50+ - ACO

Ultralätt och snabbabsorberande formula med återfuktande hyaluronsyra, SPF 50+ (mycket högt skydd). Särskilt utvecklad för känslig hud och tolereras också väl av den extra känsliga huden runt ögonen.

Pris: 141 kronor.

(Nedsatt 25%)

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!