Skönhet

Buccal fat removal – Kritiken mot trendiga skönhetsingreppet: “Ser ut som spöken”

Buccal fat removal är skönhetsingreppet som utlovar ett mer skulpterat utseende – men är det egentligen värt det? Här är anledningen till att vissa plastikkirurger vägrar utföra det trendiga ingreppet.

Foto: Instagram @leamichele/@crissyteigen

2021 berättade Chrissy Teigen att hon hade genomgått ett skönhetsingrepp som ökar alltmer i popularitet: Buccal Fat Pad-borttagning. Teigen är en av få kändisar som har medgett att hon har genomgått ingreppet, men teorierna om andra kändisar som har gjort samma sak är många.

Så vad är egentligen Buccal Fat Pad-borttagning – och varför vägrar vissa plastikkirurger att utföra ingreppet?

Vad är Buccal Fat Pad-borttagning?

Buccal fat removal, Buccal Fat Pad-borttagning eller Bichectomi går ut på att ta bort fettet i den nedre delen av kinden för att ge ansiktet ett mer “skulpterat” utseende. Själva fettet tas bort från insidan av kinden och det hela tar ungefär 30 minuter.

Buccal Fat Pad-borttagning omnämns ofta som ett enkelt ingrepp, men det betyder inte att det är helt riskfritt. Dr. Smita Ramanadham, en plastikkirurg verksam i New Jersey i USA, berättar för InStyle att det finns risker förknippade med Buccal fat removal – däribland långvarig svullnad, tillfällig eller permanent svaghet i ansiktets muskler, vätskeansamling, domningar och infektioner.

Plastikkirurgen: “Skulle inte rekommendera det”

Det är dock inte bara potentiella bieffekter som gör att många experter är skeptiska till Buccal Fat Pad-borttagning. Den konsulterande plastikkirurgen Dr Tunc Tiryaki, verksam vid Cadogan Clinic i London, är en av de som vägrar utföra ingreppet.

Han menar att det är “en felaktig behandling” för den som vill uppnå ett mer skulpterat utseende:

“[Det] skapar inte definition, det skapar bara ett tomrum mellan kinden och käklinjen”, förklarar han för brittiska Independent.

Han anser även att ingreppet kan ge intrycket av att accelerera åldringsprocessen – något som beror på att kinderna naturligt tappar fett och kollagen i takt med att vi blir äldre:

“När vi åldras så förlorar vi volym i kinderna”, säger han. “Så patienterna börjar se väldigt magra ut, nästan som spöken. Jag skulle inte rekommendera Buccal Fat Pad-borttagning till en patient som försöker forma sitt ansikte.”

Foto: Instagram @leamichele/@crissyteigen

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!