instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
skonhet

Dagkräm vs Nattkräm – vad är skillnaden?

Av: Metro Mode

En använder man på dagen och en på natten, men vad är egentligen skillnaden? Nedan reder vi ut vad en dagkräm gör för dig på dagtid och vad nattkrämen gör på natten!

Foto: Pexels

En bra hudvårdsrutin behöver både dagkräm och nattkräm, det beror på att krämerna gör två olika jobb. Nedan kan du läsa mer om vad som skiljer dem åt.

Så fungerar en dagkräm

En dagkräm lägger sig som ett skyddande lager och ser till att din hud inte förlorar fukt. Den tillför också extra fukt till din hud och ofta innehåller en dagkräm även antioxidanter, som vitamin C, som gör din hud mer motståndskraftig. Många dagkrämer innehåller också solskyddsfaktor, men trots det kan du behöva addera extra solskydd för att vara säker på att du skyddar huden ordentligt från solens starka strålar.

Så fungerar en nattkräm

En nattkräm är ofta tjockare i konsistensen då den är fetare och stannar kvar längre på huden. Genom att addera extra fukt under natten bygger du upp hudbarriären extra. Samtidigt gör vissa aktiva ingredienser bättre nytta i en nattkräm än i en dagkräm, bland annat då de kan göra huden solkänslig. Huden jobbar aktivt under natten för att reparera sig, genom en bra nattkräm kan du hjälpa den en god bit på vägen!

Spana in våra favoriter nedan!

Källa: Kicks

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår