instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
skonhet

5 goda anledningar till att använda superprodukten PHA-syra

Av: Metro Mode

På senare år har många fått upp ögonen för de positiva effekter som olika syror kan ha på hyn. Vi listar fem goda anledningar till att göra PHA-syra till en del av din hudvårdsrutin!

Foto: Sephora

PHA-syra, eller Polyhydroxy Acid, är en av de syror som blivit alltmer flitigt använda inom hudvård under senare år. Även om denna syra är mindre känd än till exempel BHA- och AHA-syra så är den väl värd att kolla in, särskilt för dig som har känslig hy.

5 goda anledningar till att använda PHA-syra

  1. PHA-syra är den syra som passar personer med känslig hy bäst. Syran skiljer sig från till exempel AHA-syror på så sätt att den har större molekylstorlek, vilket innebär att den är ett bra val för personer som lider av hudproblem som rosacea, eller tenderar att lätt få eksem.
  2. Den exfolierar huden skonsamt och ger därmed en fin lyster.
  3. Den balanserar hudens fuktnivåer.
  4. Den skyddar mot yttre skadliga faktorer.
  5. Den bekämpar glykering, alltså den process som försvagar hudens kollagen och minskar dess elasticitet.

Är du redo att prova på denna snälla supersyra? Här nedan listar vi våra favoritprodukter med PHA-syra!

PS! Det är alltid viktigt att skydda huden från solens starka strålar, oavsett om du använder syra eller inte. Men för den som använder syra i sin hudvårdsrutin är det extra viktigt att vara noga med solskyddsfaktor, året runt.

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår