Skönhet

Därför snackar alla om att äta apelsin i duschen

Om du gillar att hänga på TikTok så har du kanske hört talas om konceptet “dusch-apelsiner”. Men vad handlar det hela egentligen om? Metro Mode reder ut.

Foto: Unsplash

Var brukar du äta dina apelsiner?

Om svaret är “i duschen” så kan vi så gott som garantera att du har sett någon av de videor om “dusch-apelsiner” som har dykt upp på TikTok under senare tid.

“Sinnligt och befriande”

Det är ingen som vet exakt var idén att äta apelsin i duschen egentligen kommer ifrån, men en gissning är att det har sitt ursprung i ett inlägg på Reddit från 2015 där handlingen beskrivs som “det mest sinnliga, vilda, befriande en man kan göra”.

Inlägget gav i sin tur upphov till en tråd där fördelarna med “duschapelsiner” diskuteras. I tråden ingår frågor om vad man ska tänka på när man äter en apelsin i duschen, entusiastiska vittnesmål från personer som provat på det, och givetvis mängder av bilder på apelsiner.

Idag har trenden tagit sig till TikTok där den har fått stort genomslag – faktum är att hashtaggen “shower orange” (“dusch-apelsin” på svenska) i skrivande stund har hela 8 miljoner visningar.

@lifewjan rumor has it 🍊 #orange #showertok #showerroutine #mentalhealth #anxiety #shower #lifehacks #lifehack #lifetips ♬ Trailer Park Boyz – NOAH

Fördelarna med “duschapelsiner”

Att äta en apelsin i duschen är en nästan livsomvälvande upplevelse, åtminstone enligt de frälsta.

Många upplever att det blir mer njutbart att äta en apelsin i duschen eftersom man inte behöver oroa sig för att frukten ska kladda.

En annan fördel är att duschen sägs förhöja lukten av citrus – en doft som är känd för att ha en energigivande och avstressande effekt, samtidigt som den lyfter humöret.

Dietisten Dawn Jackson Blatner förklarar för Huffpost vad detta beror på:

“Fukten i duschen kan binda apelsinens essentiella oljor, som frigörs när den skalas, vilket gör att doften sedan cirkulerar i duschens relativt lilla utrymme”, säger hon.

Fortfarande inte övertygad? För den som är skeptisk till dusch-apelsiner föreslår Jackson ett enkelt alternativ:

“Du kan få en liknande effekt genom att hälla ett par droppar essentiell olja med citrus på duschgolvet. Då slipper du handskas med skalen och kärnorna, samtidigt som du får den potentiellt humörhöjande kicken från citrusdoften.”

@makenzyksmith the orange in the shower phenomenon is actually so legit. 🍊🚿 #showerorange ♬ original sound – Makenzy Smith

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!