instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
skonhet

De 3 vanligaste felen vid applicering av bodylotion

Av: Metro Mode

Enligt hudspecialister finns det tre vanliga fel som folk gör vid applicering av bodylotion. Gör du något av dessa tre misstag?

Foto: Unsplash

Bodylotion är för många det främsta vapnet mot torr hud, men det gäller att applicera den på rätt sätt. Här är tre saker du ska se upp för vid användning av bodylotion.

1. Att applicera för lite

Visst, du behöver inte använda en hel flaska i taget, men snåla inte heller på produkten. För bäst resultat, applicera krämen 3-5 minuter efter att du kommit ut från duschen.

2. Att inte applicera överallt

Är du en av de som endast applicerar bodylotion på till exempel händer och armar, och hoppar över benen? Enligt hudspecialister ska bodylotion appliceras över hela kroppen, och detta varje dag.

3. Att använda en kräm som inte är tillräckligt återfuktande

Vilken typ av lotion som passar dig bäst beror på din hudtyp, men generellt är det bra att satsa på lotions som har naturliga ingredienser som sheasmör, kallpressade oljor, fettsyror som ceramider och gurkörtsfröolja. Undvik lotions som känns vattniga och välj istället en som är krämigare eller mer oljebaserad.

Du hittar våra 6 favoriter nedan!

Källa: Who What Wear

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår