Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Double cleansing – därför ska du rengöra ansiktet två gånger

Double cleansing har blivit en snackis bland skönhetsentusiaster, men finns det egentligen någon fördel med att rengöra ansiktet två gånger? Här är anledningen till att du bör införa ett extra steg i din hudvårdsrutin.

Foto: Pexels

Double cleansing, eller “dubbelrengöring”, är precis vad det låter som: att rengöra ansiktet två gånger när man tvättar av sminket på kvällen. Med tanke på att hashtaggen #doublecleansing har över 240 miljoner visningar på TikTok kan man lugnt konstatera att detta koncept har fått stort genomslag under senare tid.

Double cleansing: Så gör du

De frälsta – se TikTokern Elizabeth Kennedys video nedan – menar att metoden inte endast resulterar i ordentligt rengjord hud, utan även i att de hudvårdsprodukter som appliceras efteråt får en bättre chans att verka.

Här är Kennedys steg för double cleansing:

  1. Rengör ansiktet med en oljebaserad produkt för att bryta ned smink, smuts och bakterier. Torka av med en liten handduk – var extra noga kring ögon och hårfäste.
  2. Rengör ansiktet med en vattenbaserad produkt. Även om du nu kommer få bort det sista av sminket så handlar detta steg framförallt om att rengöra själva huden. Torka av ansiktet med andra sidan av handduken.
  3. Applicera hudvårdsprodukter. Klart!
@lizkennedy__ Double cleanse always at night! #doublecleansing #softskin ♬ Lazy Sunday – Official Sound Studio

Gentle Black Deep Cleansing Oil - Klairs KÖP

Gentle Black Deep Cleansing Oil - Klairs

Gentle Black Deep Cleansing Oil är en mild men effektiv, oljebaserad ansiktsrengöring som passar alla hudtyper. Den har en allergivänlig formulering med vegetabiliska oljor som skonsamt rengör, återfuktar och skyddar.

Pris: 349 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Precleanse - Dermalogica KÖP

Precleanse - Dermalogica

En lätt, rengörande växtbaserad olja som på ett skonsamt sätt löser sebum och fettbaserade hudavlagringar. Den unika formulan gör att PreCleanse enkelt kan sköljas bort utan att kvarlämna några oljerester. Tar effektivt bort makeup och vattenfasta solskyddsfilter.

Pris: 489 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Nordic Hydra Oat Milk Oil Cleanser - Lumene KÖP

Nordic Hydra Oat Milk Oil Cleanser - Lumene

Lumene Nordic Hydra Oat Milk Oil Cleanser rengör effektivt men skonsamt ansikts- och ögonmakeup, solskyddsfaktor, smuts samt andra orenheter och lämnar huden helt ren, mjuk och återfuktad.

Pris: 103 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Find Your Balance Oil Control Cleanser - Ole Henriksen KÖP

Find Your Balance Oil Control Cleanser - Ole Henriksen

Reducera talgöverskott med denna djuprengörande ansiktstvätt som rensar och renar tilltäppta porer samtidigt som den bevarar en hälsosam balans i huden. Effektfulla glykol- och mjölksyror lyfter och löser upp döda hudceller som kan lagras i porer och huden blir fräsch och stärkt – den perfekta starten på en välbalanserad hudvårdsrutin!

Pris: 277 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Remedy Cream To Oil Cleanser - Comfort Zone KÖP

Remedy Cream To Oil Cleanser - Comfort Zone

En mycket härlig rengöring som passar den känsliga huden. Remedy Cream To Oil är en rengöring som appliceras på torr hud och masseras ut, för att sedan under massagen förvandlas till olja.

Pris: 255 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Double Cleanse - Pixi KÖP

Double Cleanse - Pixi

2 formulas i 1! En rengöringsolja och en rengöringskräm som gör din rengöringsrutin enkel och smidig. Oljan tar effektivt bort smink och/eller solskydd och den lyxiga krämen tar bort eventuella rester samtidigt som den förbereder huden för nästa steg.

Pris: 295 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Triple-Oil Balm Make-Up Remover & Cleanser - Sisley KÖP

Triple-Oil Balm Make-Up Remover & Cleanser - Sisley

Ett härligt hudvårdsbalsam med tre närande och mjukgörande oljor (babassu, shea och macadamia) som kombinerar dubbel makeupborttagnings- och rengöringseffektivitet med intensiv komfort.

Pris: 1 090 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Total Cleansing Oil - Clarins KÖP

Total Cleansing Oil - Clarins

Total Cleansing Oil är en rengöringsolja som milt men effektivt rengör och löser upp orenheter och vattenfast makeup från ansiktet, även ögon och läppar. Den mjuka oljetexturen är lätt och behaglig att massera in och vid kontakt med vatten omvandlas den till en mjölkig emulsion som är lätt att skölja av.

Pris: 236 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Gel & Tonic Cleanser - Babor KÖP

Gel & Tonic Cleanser - Babor

Gel & Tonic Cleanser är en oljefri rengöringsgel och ansiktsvatten i ett med pepparmintsextrakt, aloe vera och äppelvatten. Motverkar och förebygger uppkomsten av blemmor. Snabb och enkel användning. Passar fet/acnebenägen hud.

Pris: 279 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Mandelic Clarifying Cleanser - NEOSTRATA KÖP

Mandelic Clarifying Cleanser - NEOSTRATA

Mandelic Clarifying Cleanser är en rengöringsgel med aha, pha och bha, som framförallt rekommenderas för en fet hud och en hud med acnesymptom. Mandelsyra, salicylsyra och tea tree oil hjälper till att balansera talgproduktionen.

Pris: 369 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Olive Cleansing - Maria Åkerberg KÖP

Olive Cleansing - Maria Åkerberg

Rengöringscreme med olivolja för torr, känslig och mogen hud. Rengör huden och avlägsnar makeup på ett effektivt sätt. I Olive Cleansing finns inte någon tvål eller syntetiska tensider. Maria Åkerberg har istället valt olivolja som löser upp makeup och orenheter på ett skonsamt sätt. Pomeransolja verkar balanserande och antiseptisk.

Pris: 229 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Special Cleansing Gel - Dermalogica KÖP

Special Cleansing Gel - Dermalogica

Dermalogica Special Cleansing Gel är en tvålfri, löddrande rengöringsgel som snabbt och effektivt avlägsnar makeup eller smuts, utan att den torkar ut huden. Berikad med växtextrakt från bland annat citronmeliss som verkar lugnande.

Pris: 355 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Biosource Eau Micellaire - Biotherm KÖP

Biosource Eau Micellaire - Biotherm

Biotherm Biosource Eau Micellaire Water Cleanser är rengöringsvatten och makeupborttagning i ett. Produkten rengör huden och avlägsnar makeup. För alla hudtyper, även känslig hud. Används på en bomullspad  i ansiktet morgon och kväll.

Pris: 140 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Tea Tree Purifine 30 Cleansing Foam - Dr Ceuracle KÖP

Tea Tree Purifine 30 Cleansing Foam - Dr Ceuracle

Tea Tree Purifine 30 Cleansing Foam djuprengör milt och fräschar upp huden, samtidigt som den lämnar den återfuktad och mjuk. Denna skumrengöring är formulerad med 30% Tea Tree-extrakt som löser upp blemmor och baobab extrakt som återfuktar och ger en pH-balanserad djuprengöring.

Pris: 279 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Foaming Wash Gentle - Maria Åkerberg KÖP

Foaming Wash Gentle - Maria Åkerberg

Foaming Wash Gentle är en löddrande rengöringsgel för känslig hud. Produkten är baserad på rengörande ingredienser av majs och kokos samt eteriska oljor av Apelsin, Lavendel, Neroli och Olibanum.

Pris: 239 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Deep Clean AHA Cleanser - Exuviance KÖP

Deep Clean AHA Cleanser - Exuviance

Deep Clean AHA Cleanser är en löddrande rengöring med gel-textur som samtidigt exfolierar med AHA-syra. Rengör huden effektivt och avlägsnar smuts samt makeup utan att torka ut eller rubba hudbarriären. Huden blir rengjord på djupet och får ny lyster.

Pris: 369 kronor.

 

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!