Skönhet

Elin Johansson tipsar om vårens hetaste hårtrender 2017

Vi älskar hår och kan aldrig få nog av att titta och inspireras av fina frisyrer och framförallt av årets hårtrender.  Vi har frågat frisören och hårbloggaren Elin Johansson om hur 2017 hårtrender ser ut och om vilken frisyr hon tänker satsa på i vår.

Vilka hårtrender kommer gälla i år?

Det som sticker ut mest är det ultralånga, raka extensionshåret som både Jennifer Lopez och Kim Kardashian bar i slutet på 2016. Sedan är 80-talet tillbaka, dock i en mildare version, lockarna byts ut mot vågor. En trend vi sett mycket på de stora visningarna är retrovågorna. Det är också dags att damma av den gamla krustången, den är ett måste under 2017.

langt-har-hartender-2017-frisyrer

Vilken är din favorittrend?

Krusat hår och massa volym. Även i de korta frisyrerna ska volymen vara i fokus. En pixie-frisyr ska gärna ha lite längre överhår så det lätt går att styla volym.

vagigt-hartrender-2017-frisyrer

2016 var ju lobens år – håller den även 2017?

Absolut, loben är här för att stanna. Det som är nytt för i år är att den ska vara lite längre än tidigare, jag brukar kalla det en lång-lob. Tänk en mellanlängd fast frisyren är framåtlutad.

lob-har-hartender-2017-frisyrer

 

Vilka trender kommer försvinna?

Alla typer av pastellfärger låter vi stanna kvar i 2016. Även frisyrer och hårfärger som är skarpa med starka kontraster. Under detta år kommer allt mjukas upp och vi kommer inte vilja sticka ut lika mycket som under 2016.

Om man vill ha en förändring nästa år hur ska man klippa sig?

Om du är korthårig skulle jag satsa på en bob som är den hetaste frisyren. Skillnaden detta år är att boben ska vara mer glamorös än kantig samt tillsammans med en kort, spretig lugg. Har du långt hår skulle jag satsa på en lång lob som är framåtlutad tillsammans med en snedbena.

bob-lugg-har-hartender-2017-frisyrer

Hur kommer du ha håret nästa år?

Jag kommer ha en mjuk sombre som hårfärg, jag kommer styla håret i lösa vågor på vardagen och gå loss med krustången på helgen.

Foto: Pinterest/REX

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!