Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Lyckas med din foundation – så skapar du en perfekt bas

Hur svårt är det egentligen att få till en bas som ser perfekt ut och håller hela dagen? Du behöver inte vara ett sminkproffs för att lyckas – här har vi listat de bästa tipsen på hur du får till en snygg bas.

Foto: Pexels

Har du någon gång varit med om att din makeup inte alls ser sådär perfekt ut under dagen som den gjorde när du sminkade dig? Sannolikt ja – det har vi alla. En bra bas är grunden för en snygg sminkning, och två vanliga misstag vi gör när vi lägger vår foundation är att vi inte har återfuktat huden först, samt inte använt en primer innan vi applicerar foundation.

Hemligheten bakom en bra bas är en primer och en porminimerande primer. Det gäller nämligen att få en så pass jämn hud som möjligt för att basen ska bli perfekt.

Så lägger du en perfekt bas – steg för steg

1. Lägg en primer i hela ansiktet.

2. Låt den torka in i ansiktet och applicera sedan en pore minimising primer kring näsa, haka och panna.

3. När nästa primer har torkat lägger du en klick foundation på handen. Ta sedan en sponge/svamp, eftersom du får bäst resultat med en svamp, och ta upp lite foundation. Dutta sedan svampen först i pannan, kinderna och hakan.

4. Jobba dig uppåt – glöm inte halsen.

5. För att få din bas att hålla hela dagen pudrar du hela ansiktet med ett transparent puder. När din foundation är lagd är huden fuktig och sminket måste “låsas in”, vilket du alltså gör med ett transparent puder.

6. Avsluta med ett det det allra viktigaste, ett “setting spray” som sprayas i hela ansiktet när du är helt klar med sminket.

Skin To Die For No Filter Primer - Peter Thomas Roth KÖP

Skin To Die For No Filter Primer - Peter Thomas Roth

Primer som hjälper till att minimera porer, ojämnheter och fina linjer med en naturligt matt finish. Ett kraftfullt matterande växtkomplex absorberar överflödig olja och ger huden en matt finish, samtidigt som porernas storlek och form effektivt reduceras med tiden. Med sin enastående färgskiftande formula smälter primern omedelbart och jämnar ut hudtonen.

Pris: 281 kronor.

(Nedsatt 25%)

Finns även hos Nordicfeel!

 

 

 

KÖP

Nästa bild
Photo Finish Foundation Primer - Smashbox KÖP

Photo Finish Foundation Primer - Smashbox

Denna genomskinliga primergel för ansiktet jämnar ut huden och tonar ned små skönhetsfel. Den har utvecklats för att förbättra din makeup och få den att hålla längre.

Pris: 265 kronor.

(Nedsatt 20%)

 

KÖP

Nästa bild
Fix & Glow Fixing Spray - Makeup Revolution KÖP

Fix & Glow Fixing Spray - Makeup Revolution

Glow och återfuktande fixeringsspray som kommer att sätta din makeup på plats eller kan användas för att återställa och fräscha upp din look hela dagen. Den har mikroskimrande partiklar som ger din hud en strålande daggig finish.

Pris: 169 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Veil Mineral Primer - Hourglass KÖP

Veil Mineral Primer - Hourglass

Med en konsistens som inte liknar någon annan, skapar denna oljefria primer inte bara en jämn, mjuk hud för smink, utan döljer också rodnad, minimerar uppkomsten av porer, fina linjer och rynkor och ger ett brett spektrum av SPF 15-skydd, luftig, silkes, moln-liknande textur.

Pris: 579 kronor.

 

 

KÖP

Nästa bild
Beautyblender - Sigma Beauty KÖP

Beautyblender - Sigma Beauty

Pris: 195 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Pure Canvas Protecting Primer - Laura Mercier KÖP

Pure Canvas Protecting Primer - Laura Mercier

SPF designad med makeup i åtanke, Pure Canvas Primer Protecting är en idealisk förening av makeupbas och skydd. Den ger en jämn yta samtidigt som den skyddar huden mot skadliga UVA / UVB-strålar och fungerar som en barriär mot yttre element. Med en blandning av vitamin C och E hjälper den till att förbättra hudens utseende över tid.

Pris: 420 kronor.

Finns även hos Åhléns!

 

KÖP

Nästa bild
Photo Finish Weightless Setting Spray - Smashbox KÖP

Photo Finish Weightless Setting Spray - Smashbox

Förläng hållbarheten på din makeup med denna setting spray. Din makeup håller i upp till 16 timmar utan att smitta av sig samtidigt som den minskar synligheten av porer och skönhetsfel. Den viktlösa formeln ger en behaglig känsla och förhindrar klibbig och fet hud. Skydda din makeup mot oväder, fukt, svett och sprickbildning under hela dagen

Pris: 244 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Beautyblender - Real Techniques KÖP

Beautyblender - Real Techniques

Pris: 109 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Hyaluronic Hydra Primer - By Terry KÖP

Hyaluronic Hydra Primer - By Terry

Hyaluronic Hydra-Primer är en utjämnande, återfuktande primer som förbättrar hudtonen och texturen samt ger en felfri, matt finish. Har en lätt moussekonsistens och är rik på fuktbindande hyaluronsyra. Den suddar ut rynkor och fina linjer samtidigt som dess transparenta formula ger en perfekt, silkeslen finish på ett ögonblick.

Pris: 485 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Beautyblender - Beautyblender KÖP

Beautyblender - Beautyblender

Pris: 209 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Instant Smooth Perfecting Touch - Clarins KÖP

Instant Smooth Perfecting Touch - Clarins

En magisk produkt för alla kvinnor som vill ha en jämn och perfekt hy! Likt trolleri korrigerar Instant Smooth Perfecting Touch optiskt rynkor, fina linjer och förstorade porer och ger en slät och jämn hudyta. Smältande, silkeslen och oljefri textur som blir osynlig på huden och ger en transparent matt finish. Dermatologiskt och Opththalmologiskt testad. Ej portilltäppande. Innehåller bl a Acacia Micro-Pärlor, siliconer, specialiserade pigment, pink pearl, Triglycerider och Vitamin E.

Pris: 289 kronor.

Finns även hos Bangerhead!

Finns även hos Åhléns!

 

KÖP

Nästa bild
Makeupsvamp  - Real Techniques KÖP

Makeupsvamp - Real Techniques

Pris: 99 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Loose Setting Powder - Anastasia Beverly Hills KÖP

Loose Setting Powder - Anastasia Beverly Hills

Sätt din makeup perfekt på plats med Loose Setting Powder av Anastasia Beverly Hills. Detta lätta, superfina pulver går smidigt in i din makeup och absorberar överflödig olja, minimerar glans och ger dig en perfekt matt finish. Finns i 4 neutrala toner samt 1 transparent.

Pris: 409 kronor.

Finns även hos Åhléns!

 

 

KÖP

Nästa bild
Light Reflecting Pressed Setting Powder Crystal - NARS KÖP

Light Reflecting Pressed Setting Powder Crystal - NARS

Setting powder i fast form. Ett finkornigt lätt puder som förseglar makeupen och ökar hållbarheten. Crystal; ljus till medium hudton.

Pris: 410 kronor.

 

 

KÖP

Nästa bild
All Nighter Setting Spray All Nighter Ultra Glow - Urban Decay KÖP

All Nighter Setting Spray All Nighter Ultra Glow - Urban Decay

Urban Decays bästsäljande, långvariga setting spray som håller ditt smink på plats hela dagen med hyaluronsyra och agavextrakt som ger en återfuktande, ultra-glow finish.

Pris: 137 kronor.

(Nedsatt 17%)

Finns även hos Lyko!

 

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!