Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Skönhet

Expertens bästa tips – så lyckas du med din foundation

Hur svårt är det egentligen att få till en bas som ser perfekt ut och håller hela dagen? Du behöver inte vara ett sminkproffs för att lyckas. Vi bad Elin Johansson dela med sig av sina bästa tips på hur du får till en snygg bas.

lyckas-med-foundation-puff

Har du någon gång varit med om att din bas inte alls ser sådär perfekt ut under dagen som den gjorde när du sminkade dig? Såklart du har. Det har vi alla. En bra bas är grunden för en snygg och perfekt sminkning. Elin Johansson berättar att ett vanligt misstag vi gör när vi lägger vår foundation är att vi inte återfuktar huden och att de inte använder primer.

– Hemligheten bakom en bra bas är en primer och en pore minimising primer. Det gäller att få en så pass jämn hud som möjligt för att basen ska bli perfekt.

Elins steg för steg guide för hur lägger du en perfekt bas

1. Lägg en primer i hela ansiktet.

2. Låt den torka in i ansiktet och applicera sedan en pore minimising primer kring näsa, haka och panna.

3. När nästa primer har torkat lägger du en klick foundation på handen. Ta sen en svamp (ger bäst resultat med en svamp) och ta upp lite foundation. Dutta sedan svampen först i pannan, kinderna och hakan.

4. Jobba dig uppåt och GLÖM INTE HALSEN.

5. För att få din bas att hålla hela dagen pudrar du hela ansiktet med ett translucent powder. När din foundation är lagd är huden fuktig och sminket måste “låsas in”, vilket du gör med ett translucent powder.

6. Avsluta med ett det det allra viktigaste, “Setting spray” som sprayas i hela ansiktet när du är helt klar med sminket.

Foto: Elin Johansson

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!