Skönhet

Frisören varnar: Det ska du aldrig göra innan håruppsättningen

När det kommer till håruppsättningar finns det en myt som visat sig vara ovanligt seglivad – och det handlar om hur nytvättat ditt hår bör vara före besöket. Här är misstaget som många gör i samband med professionella håruppsättningar.

Foto: Unsplash

Har du bokat tid för en håruppsättning, kanske inför ett bröllop? Då ska du fortsätta läsa. Frisören Natalie, känd som @thee_hair_gal på Instagram, berättar i ett inlägg på plattformen om ett misstag som hon ser alltför ofta i sitt jobb.

Vanliga misstaget inför bruduppsättningen

Enligt Natalie är förvånansvärt många av hennes kunder övertygade om att det är bra att anlända till sin bruduppsättning eller håruppsättning med lätt smutsigt hår. Därför tvättar många inte håret innan sitt besök – ibland avstår de till och med från att tvätta håret i flera dagar innan besöket.

“Jag vet inte vem det var som sa att smutsigt hår är bättre för håruppsättningar, men det är helt enkelt inte sant”, skriver frisören på Instagram och fortsätter:

“Ja, att tvätta håret kvällen innan håruppsättningen är oftast perfekt men detta gäller inte alla, eftersom inget hår är det andra likt!”

Fem tips inför håruppsättningen

Här är fem saker att hålla i åtanke inför en professionell håruppsättning, enligt Natalie:

  1. Du känner ditt hår bättre än någon annan. Om ditt hår ofta blir fett efter att inte ha tvättat det en dag, tvätta det då samma dag som håruppsättningen – frisören kan göra ditt hår smutsigt, men hen kan inte göra ditt hår rent.
  2. Dyk inte upp på besöket med hår som inte har tvättats på flera dagar. Lukten av smutsigt hår förstärks när det stylas med värme!
  3. Om du tvättar håret samma dag som besöket, kom inte till salongen med vått hår. Det finns oftast inte tid att torka håret såväl som att styla det.
  4. Styla inte håret med plattång innan besöket – det kommer inte gå att locka, utan måste i sådana fall blötas ned och torkas på nytt.
  5. Be frisören om råd om du är osäker på vad du ska göra.

Spana in frisörens inlägg nedan!

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!