Skönhet

GE DINA LÄPPAR EN 3D-EFFEKT

 

Sarah

 

 
Den här säsongen är 3D läppen på allas läppar. Metros skönhetsexpert tillika skönhetsbloggare Sarah Grundén visar steg för steg hur du trollar fram läppen som modefolket världen över om trånar efter.

 
 

– Petra Tungården
Foto. Linnea Frank

 
 

Steg 1

STEG 1 – Neutralisera röda pigment

Lägg extra krut på basen när du ska bära röda läppar. Börjar med att återfuktafukta huden ordentligt. Applicera sedan en primer. En primer är din bästa försäkring för en helkväll. Produkten fyller i fina linjer, jämnar ut hudtonen och får sminket att sitta på plats hela dagen.

 

Ska du bära röda läppar är A och O att neutraliserar hudtonen. Så täck alla röda pigment såsom rodnader, kvisslor och utslag, annars kommer dessa att framhävas av de röda läpparna och förstöra helheten. Var extra noggrann och täck ordentligt kring mun och dutta avslutningsvis på resterna från basen på läpparna, fixera sedan med ett transparent puder som “trycks på” försiktigt med en platt pensel.

 
 

Steg 2
 
 

STEG 2 – Rama in

När du bär röda läppar är det viktigt att undvika allt för mycket färg i basen. Undvik produkter som drar åt det röda eller rosa hållet, använd dig istället av smink som går åt det sandfärgade hållet.
 

Välj sedan en läppenna som är några nyanser mörkare än själva läppstiftet. Applicera pennan längs med hela läpplinjen och fokusera på mungipor för att få just 3D effekten. Låt färgen tonas in mot mitten av läpparna. Här behöver man inte lägga ner en massa tid på formen, pigmentet ifrån pennan ska oavsett blandasut med läppstiftet.
 
 

Steg 3

 
 

STEG 3 – Få läppen att sitta hela dagen!

Applicera läppstiftet med en pensel, börja i mitten av läppen och låt det sen tonas ut mot mungiporna. Här är det viktigt att inte stressa, utan ta god tid på dig och jobba fram den perfekta formen. Tryck åter igen transparent puder på läppen och repetera sedan applikationen av läppstift, detta gör att läppstiftet sitter på plats hela dagen och natten! Vill du förstärka 3D effekten ytterligare? Lägg en ännu ljusare röd ton just i mitten av underläppen och amorbågen.

 

 

 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!