instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
skonhet

Glazed Donut Skin – vårens stora skönhetstrend

Av: Metro Mode

Årets stora skönhetstrend är Glazed Donut Skin, metoden som ger Hailey Biebers hy dess fantastiska lyster. Så här får du strålande hy med hjälp av Biebers egen hudvårdsrutin!

Foto: Instagram @haileybieber

Hailey Bieber har utsett “Glazed donut”, alltså “glaserad munk”, till 2022 års viktigaste sköhetstrend.

“Glazed donut-hud hela 2022. Berätta för en kompis”, skrev hon i ett inlägg på Instagram i slutet av januari i år.

För Hailey Biebers fans kom det hela förmodligen inte som en överraskning – redan i april 2021 avslöjade Bieber nämligen att “Glazed donut” är hennes ledord gällande hudvård:

“Min standard när jag går och lägger mig är att om jag inte ser ut som en glaserad munk när jag går till sängs så gör jag inte rätt. Hitta en återfuktande kräm som får dig att se ut som en glaserad munk i slutet av dagen”, sa Bieber i en video på sin YouTube-kanal i fjol.

Foto: Instagram @haileybieber

Haileys egen hudvårdsrutin

Vad innebär då “Glazed donut”-hud? Det hela handlar om att återfukta huden enligt konstens alla regler och på så sätt maximera hudens lyster. Haileys rutin består av följande steg:

Rengöring

Hailey börjar med att rengöra huden två gånger. Hon använder först MARA Beauty Algae Enzyme Cleansing Oil – att ta bort smink just med hjälp av en rengöringsolja menar hon har gjort en stor skillnad för hennes hy.

Därefter använder hon HoliFrog Tashmoo Water Lily Nourishing Milky Wash. “Jag har aldrig gillat rengöringsprodukter som löddrar mycket, jag föredrar något återfuktande och närande”, säger hon.

Peptidserum och ansiktskräm

Efter rengöringen torkar Hailey ansiktet lätt, så att hyn fortfarande är lite fuktig. Därefter masserar hon in ett peptid-serum, vilket hon menar är något av det bästa man kan använda i sin hudvårdsrutin.

Serumet följs av en intensivt fuktgivande kräm, men Bieber berättar att om hon har finnar så undviker hon alltför dryga krämer. Hon tipsar även om att använda en punktbehandling för finnar vid behov.

Ansiktsolja

Nästa steg i rutinen är ett lager ansiktsolja:

“Jag har väldigt känslig hy som tenderar att bli torr, så jag lägger ofta till ett lager ansiktsolja – återigen, för att se ut som en glaserad munk”, säger Hailey.

Ögonkräm och läppbalsam

Därefter använder Bieber en ögonkräm, närmare bestämt Ageless Phyto-Retinol Eye Cream från bareMinerals:

“Jag är oftast väldigt noga med ögonkräm eftersom ögonen är ett väldigt känsligt område och jag försöker undvika att få rynkor, så jag försöker att aldrig hoppa över det”, säger hon.

Slutligen applicerar hon budgetvänliga Aquaphor Soothing Skin Balm från Eucerin på läpparna. “Det är det bästa läppbalsamet”, säger Hailey, som tipsar om att man kan applicera det på andra torra partier vid behov.

Källor: Glamour,Youtube

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår