Skönhet

Gray blending – trenden som omfamnar grått hår

Gray blending är den nya tekniken som hjälper dig att sköta övergången till grått hår på ett snyggt sätt. Här är allt du behöver veta om trenden.

Foto: Instagram @beyou.nique/@revelina.tokromo

Är du i färd med att låta ditt gråa hår växa ut? Detta ligger helt rätt i tiden, menar hårfärgexperten Robert Eaton. Han berättar för magasinet Glamour att naturliga hårfärger är en växande trend:

“Vi har tidigare sett vissa trender som har dominerat i perioder, som lockigt hår, slingor och balayage. Nu rör vi oss mot en trend som innebär att vi omfamnar vårt naturliga hår, och ‘gray blending’ är den nya trenden inom hårfärg.”

Så går det till

Vad är då “Gray blending”? Tekniken går ut på att blanda extra slingor med de grå håren och på så sätt få en mer naturlig och lättskött look. De subtila slingorna appliceras en liten bit ner från hårrötterna, vilket innebär att utväxten inte blir något problem.

Slingorna appliceras även på håret närmast ansiktet. Topparna lämnas som de är för att ytterligare förstärka den naturliga looken.

Slingornas nyans beror på om du vill kamouflera dina gråa hår eller framhäva dem: askgråa eller kalla blonda slingor kan kamouflera vita hårstrån, medan silverfärgade highlights kan hjälpa till att sätta fokus på de gråa håren.

Uppkom på grund av pandemin

Tekniken blev mer vanlig i samband med pandemin och de nedstängningar som fanns i många länder. Men även om trenden uppkom på grund av pandemin så säger Eaton att många kvinnor har upptäckt att de gillar sina gråa hår:

“Många kvinnor vill inte längre färga över sina grå hår längre och vi har omfamnat att de istället letar efter olika sätt för att maskera dem.”

Källa: Glamour

Foto: Instagram @_beyou.nique_

Nästa bild

Foto: Instagram @tommyamazinghair

Nästa bild

Foto: Instagram @revelina.tokromo

Nästa bild

Foto: Instagram @grombre

Nästa bild

Foto: Instagram @grombre

Nästa bild

Foto: Instagram @tyalexander

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!