Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Skönhet

Här är de hetaste nageltrenderna

Förra veckan visade Metros skönhetsexpert Petra Tungården hur du steg för steg får till de sylvassa klonaglarna som både Rihanna och Lady Gaga springer runt med. Nu listar Metros modereporter Caroline Sandström tre till vassa nageltrender som du kan lacka tassarna med i sommar.

I dagens våg av nageltrender är de lätt att glömma att de bara för cirka 10 år sedan var en ganska långsam och subtil bransch. Ljusa nyanser av rosa och beige, klassiskt klarrött och blodrött och fransk manikyr var de vanligaste lacken du såg på marknaden. Idag ser branschen helt annorlunda ut.

–       De korta naglarna har tagit över mer och mer och jag tror de är de som har gjort att nageltrenden och intresset för mer färg och mönster har ökat. De är lättare att ta till sig trenderna när det inte blir så mycket av allt, säger nagelexperten Frida Selkirk från salongen ”Naglar på Fridas”.

De finns många nya tekniker idag som gör så att lacket sitter bättre och håller längre – vilket skapar ett större intresse hos kunden.

Kaviarnaglarna
Redan våren 2011 när Cushnie et Ochs visade sin höstkollektion såg vi de pärlbeströdda naglarna likt svart kaviar men de är inte förens nu trenden blommat ut på riktigt. Tidigare kunde du bara applicera de pyttesmå pärlorna hos en manikyrist men nu har märket Ciaté skapat ett lack så att du kan göra dina egna kaviarliknande naglar hemma. – Om du inte vill gå hela vägen så är det snyggt att bara dekorera en av naglarna, säger Frida Selkrik.

Glassiga pasteller
Pistagegrönt, milkshakerosa, citrongul och orange korall är färger som du såg på bland annat Karen Walker och Millys vårsiningar 2012. – Säsongens färgpalett stavas pastell. Du har massa härligt glassiga färger i olika pastell- och korallfärger att välja bland. Färgen som är mest eftertraktad på salongen just nu och som jag själv tycker är säsongens läckraste kulör är ett matt apelsinsorbéfärgat lack från märket Essie, säger Frida Selkirk.

Grafiska mönster
– Den grafiska mönstertrenden är väldigt inne nu, där randiga, prickiga och tvådelade naglar som kallas för dip-dyed är populärast. Jag tycker det är snyggt när man blandar matt- med blankt lack. De blir fina konstraster och man kan leka mycket med det visuella uttrycket, säger Frida Selkirk. Många väljer till exempel att göra hela nageln mattsvart men låter tippen målas i ett svart blankt lack. Du såg trenden hos bland annat Pamela Love, Jen Kao och Nicole Millers vårvisningar.

Trenden som du inte borde haka på

De paddelliknande akrylnaglarna som påminner oss om fula ankfötter, gjorde poppdrottningen Lady Gaga populära – men naglarna går inte hem hos Frida. – Jag tycker de är hemska och jättefula och de påminner mig bara om dåligt gjorda naglar. De är kul att man leker med olika former men den här trenden tror och hoppas jag inte slår större säger Frida.

 

AV. Caroline Sandström Foto. All Over Press

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!