Skönhet

Här är maten som är bra för både ditt hår och din hy

Stilla ditt eftermiddagssug och bli lite snyggare på köpet. Hur bra låter inte det? Här är 6 mellanmål som är bättre än dina skönhetsprodukter.

Foto: Instagram @vikyandtehkid/All Over Press

Något vi helst inte vill börja fundera över är hur mycket pengar vi lägger ner på hudvårdsprodukter. Ofta kostar de nästan mer än en guldtacka och ibland håller de inte alls vad de lovar. Huden känns mer torr än återfuktad efter att ha använt en fuktgivande superkräm och håret blir inte alls silkeslent efter den där hårinpackningen. Det är helt enkelt en djungel där ute. Vilka produkter är bäst för din hy och hur ofta borde du smörja i dig? Det behöver inte vara så knepigt. Vi har hittat 6 mellanmål som både tillfredställer ditt “klockan-tre-sug” och gör underverk för din hud.

Morötter

Morötter

Detta knapriga lilla mellanmål är både gott och bra för din hy. Morötter innehåller karoten som ger huden en naturlig boost. Kroppen omvandlar karotenet till A-vitamin som har en läkande effekt på huden.

Doppa det i hummus för att ge din kropp lite extra boost. Kikärtor innehåller nämligen B-vitamin som är helt fantastiskt för hår och naglar.

Bli mätt och dessutom få bättre hår och hud på köpet. Hur bra som helst!

Foto: All over press

Nästa bild
Blåbärssmoothie med havregryn

Blåbärssmoothie med havregryn

Blåbär är människans bästa vän! Ett riktigt litet superbär fullproppad med antioxidanter,  C- och B-vitaminer. Ett bär som din hud bara älskar. C-vitamin behövs för att huden ska kunna producera kollagen. Antioxidanter är bra för hudens förnyelseprocess.

Havregryn är faktiskt också väldigt bra för huden. Grynen innehåller höga halter av mineralen silica som är bra för hudcellerna och håller rynkorna borta ett tag.

Så sno ihop en smoothie fullproppad med ämnen som gör din hy fräsch.

1 dl frysta blåbär
Saften av en apelsin
1/2 dl frysta jordgubbar
1 dl grekisk yoghurt
1/2 dl havregryn

Foto: All over press

Nästa bild
Avokado och ägg

Avokado och ägg

Avokado är en riktig höjdare för både hår och hud. Dels så innehåller den Omega 3 som smörjer in huden så att rynkor och fina linjer inte uppstår. Avokado innehåller också B-vitamin som håret älskar.

Ägg är också bra för huden, de innehåller ämnena lutein och zeaxantin. De skyddar mot UV-skador som kan ge rynkor och pigmentfläckar.

Lägg en avokado och ett kokt ägg på en smörgås eller strunta i brödet och ät det som en sallad.

Foto: All over press

Nästa bild
Frozen grekisk yoghurt

Frozen grekisk yoghurt

Vill du få fint och vackert hår är det här mellanmålet för dig! Grekisk yoghurt innehåller B-vitamin som är bra för hår och naglar. Blanda i en massa härliga bär för ge huden en C-vitamin boost.

4 dl grekisk yoghurt
1 dl frusna bär t.ex. jordgubbar (sprängfyllda med C-vitamin)
2 msk honung.

Mixa ihop alla ingredienser i ungefär 4 minuter. Lägg blandningen i en burk och ställ in i frysen i ungefär 1-2 timmar.

Foto: All over press

Nästa bild
Valnötter och mandlar

Valnötter och mandlar

Gör en egen nötblandning med valnötter och mandlar. Valnötter innehåller Omega 3 som gör huden fuktig och smidig. Mandlar innehåller mycket E-vitamin, en antioxidant som är bra för huden. Förebygger rynkor och kan läka hudbristningar.

Foto: All over press

Nästa bild
Mörk choklad

Mörk choklad

Ja, du läste faktiskt rätt. Choklad är bra för huden. Det visar i alla fall en forskning från Heinrich Heine-universitetet i Tyskland. De kollade huden på regelbundna chokladätare och det visade sig att de hade 15 procent mindre rodnad i huden än de som inte åt choklad.  Det här handlar så klart om mörk choklad och inte den där krämiga härliga mjölkchokladen. Men ändå, nu har vi ännu en anledning till att frossa i choklad!

Foto: All over press

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!