instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
skonhet

Ta hand om din hårbotten – få längre och fylligare hår med supertrenden på TikTok

Av: Metro Mode

En av de största trenderna på TikTok just nu är scalp care, alltså att ta hand om sin hårbotten. Vi tar en titt på trenden, som sägs vara nyckeln till ett friskare och tjockare hår.

Foto: Hairlust

En av årets största beautytrender på TikTok

Så kallad scalp care, med andra ord att ta hand om sin hårbotten, har på senare tid blivit alltmer omtalat på TikTok. De som förespråkar detta menar att en välmående hårbotten kan göra fantastiskt stor skillnad för hårets utseende och hälsa.

Trenden märks inte endast av på sociala medier utan även på försäljningen av skalpprodukter. Enligt Klarna har hårbottenskrubb och hårbottenolja ökat med 283 % respektive 199 %  under årets första fyra månader jämfört med samma period 2019.

“Vi kan se en tydlig linje mellan den ökade försäljningen av skalpprodukter och de trender som syns i sociala medier och i synnerhet på Tiktok just nu”, säger Klarnas Fashion Director Emilia de Poret och fortsätter:

“Trenden är intressant men inte helt oväntad. Tekniker som att applicera olja i hårbotten är inget nytt och har rötter i många olika kulturer, däribland Ayurveda. Hittills har dock västerländsk beauty till stor del ignorerat hårbotten och istället fokuserat på att behandla och ta hand om håret. Men med  det växande intresset för hudvård i stort kan man ju dra slutsatsen att vi tycker att hårbotten bör få mer kärlek.”

Exfoliera hårbotten för friskare hår

Hur gör man då för att ta hand om sin hårbotten? Många av de tips som cirkulerar på TikTok handlar om exfoliering – enligt många det bästa sättet att bekämpa torrhet, kliande hårbotten och få ordning på fettbildningen.

I TikTok-klippen nedan hittar du tre tips på produkter som exfolierar hårbotten för ett friskare hår. Spana även in våra favoritprodukter för hårbotten i slutet av artikeln – allt från serum och syror till shampon och skrubbar.

Läs även: The Ordinary har släppt hårvårdsprodukter – här är allt du behöver veta!

#1 – Exfoliera hårbotten med salicylsyra för att få bort döda hudceller och förnya huden.

@curlsbykeish we love a clean scalp queen 👑 😻 @theinkeylist #theINKEYlist #scalpcare #curlyhair #AD ♬ original sound – curlsbykeish

#2 – Exfoliering med glykolsyra minskar irritation i hårbotten och har lugnande egenskaper.

@annaytime Easy & affordable way to deep clean your scalp #scalpcare #theordinary #glycolicacid #dandruff #dandruffsolution #oilytok #oilyhair #oilyhairhacks #hairtok #scalpcleanse #scalphealth #skincare101 #hairtips #hairtipsandtricks ♬ Cool for summer x Pony – Kuya Magik

#3 – Massageborste för hårbotten. Används för att öka cirkulationen i håret vilket leder till mer hårväxt.

@deecastle Reply to @stephanieino91 #scalpbrushes #scalpmassager #shampoobrush #NBCAnnieLive #healthyhairtips #longhairjourney #hairlossjourney #hairhealth ♬ None Of Your Concern – Jhené Aiko

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår