Skönhet

Hudläkare: Dina selfies kan skada din hy

selifes-forstor-huden-dalig-hy-skarmar-blatt-ljus-

Är du en okrönt selife-drottning? Då kan det vara läge att vända kameran åt andra hållet för en stund. Det har nämligen visats att sina selfies kan förstöra din hy.

Även om du inte ser dig själv som en person som tar många selfies, så kan vi nog lova dig att du tar fler än vad du tänker dig. Tänk bara på den senaste grimasen som du skickade till din kompis på Snapchat. Att vända kameran åt oss själva har blivit en del av vår dagliga rutin, men vi tänker inte på vad mobilskärmen gör med vår hy. Är det bra att rikta skärmen mot vårt ansikte flera gånger om dagen?

Den brittiska bloggaren Mehreen Baig tar ungefär 50 selfies om dagen, hon började fundera på om hennes hy påverkas av alla selfies. I en artikel i Daily Mail undersöker hon hur mycket huden påverkas av HEV-ljuset från våra mobiltelefoner.

Hon upptäckte att hon på senaste tiden fått fläckar i ansiktet, större porer och mörka ringar under ögonen. Så hon bestämde sig för att träffa dermatologen Simon Zokaie för att ta reda på om det var mobilen som orsakade förändringarna i hennes ansikte.

Efter att Zokaie gjort flera test på Baigs hy kunde han konstatera att hennes hy hade blivit skadad av HEV-ljuset från hennes mobil. Den största skadorna syntes inte på det yttre hudlagret utan fanns djupare in i huden. De fläckar och fräknar Braig fått kunde direkt kopplas till ljuset från hennes dator och mobil.

För att skydda din hy mot ljuset från din elektronik berättar Zokaie att du ska smörja in huden med minst solskyddsfaktor 30, helst 50, varje dag.

Foto: All over press

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!