Skönhet

Jellyfish hair – den kontroversiella frisyren som har tagit över TikTok

Jellyfish hair är den perfekta frisyren för dig som älskar att sticka ut. Här är allt du behöver veta om hårtrenden som har fått TikTok – och Nicole Kidman! – på fall.

Foto: Instagram @nicolekidman / Pexels

Miljontals visningar på TikTok, ett unikt utseende och Nicole Kidmans godkännande – vad mer kan man begära av en hårtrend? Här är allt du behöver veta om jellyfish hair.

Vad är jellyfish hair?

Jellyfish hair är en frisyr som liksom wolf cut och butterfly cut har hämtat inspiration från djurvärlden. Tanken med jellyfish hair är att formen ska likna den hos en manet: en rundad överdel (manetens “kropp”) som följs av en smalare bas (“tentaklerna”).

Denna effekt uppnås genom att det övre håret klipps i en page, medan underhåret – som ibland färgas i en kontrasterande färg – klipps i ett längre lager. Resultatet? En av de mest intressanta frisyrerna vi sett på länge!

Har över 11 miljoner visningar på TikTok

Frisyrens ovanliga form har knappast haft en avskräckande verkan på skönhetsentusiaster. På TikTok har hashtaggen “jellyfishhaircut” i skrivande stund 11,1 miljoner visningar och plattformen är full av videor där användare visar upp den populära frisyren.

Ett annat tecken på att frisyren håller på att bli mainstream är att vissa kändisar, däribland Nicole Kidman, har hoppat på den nya trenden.

Vad tycker du själv om jellyfish hair? Spana in frisyren i klippet här nedan!

@dear.tina I finally remembered to do a hair360 before my hair got too oily 🥴 #hair360 #hairstyleinspo #jellyfishhair #jellyfishhaircut #hairstylereference ♬ Love Maybe Secret Number – NiKO

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!