Skönhet

Jennifer Garner, 50, avslöjar sin hudvårdsrutin

Skådespelerskan Jennifer Garner har en anmärkningsvärt vacker hy med tanke på att hon fyllde 50 tidigare i år. Nu avslöjar hon sin hudvårdsrutin i en stor intervju med Harper’s Bazaar.

Foto: Instagram @jennifergarner

Tidigare i år nådde Jennifer Garner en milstolpe då hon fyllde 50 år – men i en intervju med Harper’s Bazaar berättar skådespelerskan att ålder sannerligen bara är en siffra:

“Det som förvånade mig är att jag inte känner mig som en 50-åring. Det är en siffra som hänger framför dig för alltid. Jag hör 20-åringar säga, ‘Åh, hon är typ, 50’. Och jag tänker, herregud, jag är 50 och jag är hur cool som helst. Du vet inte ens om det ännu, men det kommer bli jättebra! Jag bryr mig inte om att mina barn tycker att jag är töntig. Saker och ting stör mig inte på samma sätt som förut. Du har ett annat perspektiv på grejer.”

Jennifer Garner om sin hudvårdsrutin

Garner passar även på att berätta om sin hudvårdsrutin – något som många säkert undrar över med tanke på hennes vackra hy.

“Retinol är en del av min rutin”, säger hon. “Jag är 50 nu, så det ingår. Hyaluronsyra är en del av min rutin oavsett vad som händer, och det gäller även en mild rengöring. Jag är väldigt seriös när det kommer till att rengöra huden innan läggdags. Du kan inte gå till sängs med smink på.”

Läs även: Retinolserum – 5 favoriter under 600 kr.

Läs även: Cleansing Balms – 14 favoriter för återfuktande och effektiv rengöring.

Stjärnan ger även sina bästa tips för hudvård under vinterhalvåret:

“Jag lägger bara till [produkter]. Jag trappar aldrig ner. Det är bara fukt och mer fukt. Saker och ting blir lite tjockare och tyngre. Det handlar om att behålla fukten i huden och försäkra dig om att cellerna förnyas så mycket som möjligt. Jag har länge varit ett fan av Neutrogenas Retinol Pro+ Serum, och i år har de lagt till en ögonkräm som är min nya stora favorit. Det och deras ansiktskräm. Under de kvällar då jag använder Retinol använder jag alla tre. Det gör en stor skillnad.”

“Träning är nummer ett”

Förutom hudvårdsrutiner finns det givetvis andra faktorer som påverkar hur huden mår. Garner har ett par tips: det första är att helt enkelt le – “du ser alltid bättre ut med än utan ett leende” – och det andra är att man aldrig mår bättre än efter ett träningspass och en dusch.

“Du måste vara konsekvent med dina träningspass”, säger hon. “Vid min ålder börjar du plötsligt bry dig om vad som kommer hända med din hjärna, ditt hjärta, ditt blodtryck och ditt blodsocker. Varje gång jag har ett läkarbesök så säger de att träning är nummer ett. Du måste få in det i ditt liv.”

Hon fortsätter med att medge att det inte alltid är lätt att träna lika mycket som man borde om man till exempel har små barn:

“De är okej. Gör det du kan. Men [barnen] kommer bli större, och de kan börja göra sin egen frukost. Det är då som då måste få in träningen i ditt liv igen och aldrig sluta.”

Foto: Instagram @jennifergarner

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!