Skönhet

Klippa kort? Här är korta frisyrer som passar bäst till din ansiktsform

Den absolut största skönhetstrenden i år är att klippa håret kort. Både i kändisvärlden och på stan ser vi fler och fler korta frisyrer. Är du sugen på att haka på trenden, men vet inte om det är någonting för dig? Vi guidar dig till rätt frisyr för din ansiktsform.

korta-frisyrer-2016-frisyrer-bob-lob-pixie-passar-i-kort-har-puffFoto: REX

1. Långt ansikte
Om du har ett långt ansikte så ska du välja en frisyr som skapar bredd och kortar ner ansiktet. Därför kan en kort bob som slutar vid hakan passa perfekt. Om du tycker det känns skrämmande kort kan du satsa på en lob som slutar vid axlarna. En kortare frisyr som en pixie kan få ditt ansikte att se längre ut.

2. Brett ansikte (runt eller fyrkantigt ansikte)
Välj en frisyr som gör ditt ansikte längre. Det kommer balansera upp dina proportioner och gör att ditt ansikte upplevs både smalare och längre. Som till exempel en lob. Har du runt ansikte ska du undvika väldigt korta frisyrer eftersom det kan få dit ansikte att se rundare ut. Har du brett ansikte är inte heller en kort bob ett bra alternativ. Den kan se ut på en hjälm, därför är en lob det bästa alternativet för dig.

3. Kantigt ansikte
Har du ett kantigt ansikte passar du bäst i frisyrer med mjukare former. Det balanserar upp ditt ansikte och det upplevs som mindre kantigt. Kantiga ansiktet passar dessutom extra bra i riktigt korta frisyrer som till exempel en pixie.

4. Ovalt ansikte
Har du ovalt ansikte kan du köra på vilken frisyr du vill. Det mesta passar din ansiktsform.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!