Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Maybellines Dream Matte Mousse gör succé på TikTok – därför ska du ge tonårsfavoriten en andra chans

Maybellines Dream Matte Mousse var en riktig favorit bland tonåringar under tidigt 2000-tal, trots att den ofta gav upphov till en orangeaktig hudton. Nu gör den utskällda produkten – som tycks ha en ny, förbättrad formula – succé på TikTok.

Skärmdump: TikTok @makeupbyalissiac

TikTok är en plattform som många använder sig av för att upptäcka nya skönhetsfavoriter – men också för att återupptäcka klassiska produkter, som exempelvis Cliniques ikoniska läppstift Almost Lipstick Black Honey.

“Är faktiskt riktigt bra!”

Det är just trenden med att prova på smink som var inne under tidigt 2000-tal som har resulterat i att Maybellines Dream Matte Mousse nu upplever något av en renässans. Denna krämiga foundation var något av ett måste för många av de som var tonåringar under denna period, trots att den inte sällan gav ett ganska otillfredsställande (läs: orange) resultat.

Nu har dock en yngre generation fått upp ögonen för produkten. Sminkentusiasten Alissia – som går under användarnamnet @makeupbyalissiac på plattformen – är en av de TikTokers som har testat Dream Matte Mousse och visat sin reaktion i en video. Efter att ha använt fingrarna för att applicera “moussen” är hon positivt överraskad:

“Jag gillar faktiskt det här riktigt mycket”, säger hon. “Jag gillar hur det ser matt och hudliknande ut. Vad i hela friden, det här är faktiskt riktigt bra!”

Alissia är inte den enda TikTokern som har reagerat positivt på den tidigare smått utskällda produkten. Enligt Teen Vogue har Maybelline sannolikt ändrat sin formula, för med hjälp av rätt applicering – prova att endast applicera produkten på ansiktets “höga” områden, värm upp den med fingrarna och blanda sedan ut den med en borste – så ger den numera en betydligt snyggare bas än när det begav sig.

Spana in Alissias video här nedan!

@makeupbyalissiac Trying the Maybelline Dream Matte Mousse Foundation for the first time… I’m a little shook lol!! #BeautyReview #BeautyHacks ##makeuptutorial ♬ original sound – ALISSIA

Dream Matte Mousse - Maybelline KÖP

Dream Matte Mousse - Maybelline

Maybelline Dream Matte Mousse Ivory är en Foundation som ger en matt och naturlig look. Färgpigmenten täcker alla skavanker otroligt bra och den krämiga moussen ger en mjuk känsla.

Pris: 103 kronor.

Finns även hos Kicks!

 

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!