Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

TikTok-favoriten Clinique Black Honey Lipstick – säljs 1 var 7:e minut

Cliniques Almost Lipstick Black Honey är sminkprodukten som blivit så hett eftertraktad att den säljer slut gång på gång. Här är allt du behöver veta om det ikoniska läppstiftet som TikTok inte kan få nog av!

Foto: Skärmdump TikTok @marjmaroket

I dessa tider då nya skönhetsprodukter lanseras på löpande band är det alltid lika intressant när en gammal sminkfavorit står sig i konkurrensen. Detta stämmer i högsta grad in på Cliniques Almost Lipstick Black Honey, vars förlaga lanserades redan 1971. Den kom då i en liten burk, vilket är förklaringen till att företaget valde att kalla den “nästan läppstift”– ett namn som sedan hängde med när produkten uppdaterades till sin nuvarande form 1989.

Exploderade på TolkienTok

För ett par år sedan fick det ikoniska läppstiftet ett rejält uppsving tack vare TikTok, där den började trenda genom hashtaggar som #blackhoney och #cliniqueblackhoney. Den som söker på dessa hashtaggar idag möts av mängder av videor där produkten hyllas, vissa med tiotals miljoner visningar!

Det finns i själva flera anledningar till att läppstiftet, som var omåttligt populärt under 90-talet och tidigt 2000-tal, gjorde comeback: den senaste tidens Y2K-nostalgi är en förklaring, liksom det faktum att det var just denna produkt som Liv Tyler bar när hon spelade Arwen i storfilmen Sagan om Ringen (det råder ingen brist på Tolkien-fans på TikTok).

Cliniques Almost Lipstick Black Honey är alltså en produkt som tilltalar flera olika generationer – vilket kan vara förklaringen till att det, enligt sminkföretaget, säljs ett exemplar var sjunde minut!

@mathildepochat Am I a elf now ? #lotr #blackhoney #clinique #arwen #hobbit #vintage #blonde #honey ♬ Hobbit – The Middle-Earth Orchestra
@marjmaroket okay yup it’s gorge 🖤#cliniqueblackhoney #clinique ♬ original sound – marj

Smickrande för olika hudtoner

Givetvis är det inte endast nostalgi som gjort att just denna produkt har blivit så populär.

Läppstiftet – som beskrivs som en blandning mellan läppstift och läppbalsam – anses vara universellt smickrande tack vare sin blandning av röda, blå och gula pigment som anpassar sig efter bärarens hudton. Det är med andra ord både snyggt och skönt att bära, något som bidragit till att det blivit en av de mest eftertraktade skönhetsprodukterna på marknaden.

Sugen på att testa själv? Klicka hem ditt eget exemplar nedan!

Almost Lipstick Black Honey - Clinique KÖP

Almost Lipstick Black Honey - Clinique

Transparent pigment som smälter in och blandar sig med läpparnas naturliga färg och skapar en unik och naturlig ton. Skirt och glansigt. Återfuktande och lätt.

Pris: 209 kronor.

(Rek pris: 275 kr)

Finns även hos Kicks!

Finns även hos Lyko!

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!