instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
skonhet

Metro Mode tipsar – Så hittar du rätt kräm

Av: Metro Mode

Det är lätt att bli förvirrad av dagens utbud på skönhets- marknaden. Vad är en BB-kräm och vad är skillnaden mellan en dagkräm och en nattkräm? Metro Mode reder ut begreppen.



1. BB-KRÄM

Annons

BB-krämer har höjts till skyarna av skönhetskritikerna. Men vad är egentligen en BB-kräm? BB står för Beauty Balm och har sitt ursprung i Asien. BB-krämer innehåller flera funktioner i en och samma kräm. Ofta rör det sig om fukt, primer, solskydd och täckande färg – allt i ett. Har du ont om tid på morgonen är detta lösningen. Använder du dig av en lättare foundation – byt ut den mot en BB-kräm. Har du fetare hy kan du uppleva att produkten inte är tillräckligt täckande.

2. DAG- OCH NATTKRÄM

Blir du förvirrad av utbudet krämer och serum som utlovar både det ena och det andra och gräver djupa hål i våra plånböcker? Och varför behöver vi både dag- och nattkräm?

Huden har olika behov dag- och nattid. Den mest betydelsefulla skillnaden är cellförnyelsen. En dagkräm skyddar huden mot UV-strålar och luftföroreningar, medan en nattkräm jobbar på djupet och reparerar huden då de yttre påfrestningarna är lägre. På natten behöver huden aktiva ämnen, som stimulerar fastheten och spänsten i huden, och mer fett.

3. SERUM OCH PRIMER

Varför ska man använda serum? Ett serum ger lyster, tillför extra fukt, bekämpar rynkor, pigmenteringar och ojämnheter i hyn. Ett serum innehåller ett högre koncentrat av aktiva ingredienser än en kräm. Du applicerar serumet före din dag- och nattkräm.

A och O till en perfekt felfri makeup är basen. Du skulle inte måla om hemma utan att spackla- och fylla i sprickor först. Det är precis vad en bra primer gör, spacklar igen, fyller i fina linjer, ger ett jämnt- och slätt underlag som får sminket att sitta hela dagen.

Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår