Skönhet

Metro Modes skönhetsbloggare Susanne Barnekow: Solskyddsguiden du måste läsa inför sommaren!

Vad är egentligen UV-strålar och hur skyddar du dig bäst? Metro Modes skönhetsbloggare Susanne Barnekow ger dig solskyddsguiden alla behöver läsa innan du njuter av sommarsolen!

Foto: Susanne Barnekow & Instagram/ @susannebarnekow 

Sommaren är här och solen har aldrig strålat som förr! Metro Modes skönhetsbloggare Susanne Barnekow tycker såklart att man ska kunna vara ute och njuta av sommarsolen, men samtidigt påpekar hon vikten av att skydda sig. I sin solskyddsguide förklarar hon hur UV-strålningen påverkar oss genom både UVA- och UVB-strålar. UVA-strålarna finns året om, når djupare ner i hudlagren och kan leda till hudcancer. UVB-strålarna ger en solbränd hud och stimulerar kroppens egna D-vitaminproduktion, men ger också en ökad pigmentering och produktion av vissa hudceller. Av UVB-strålarna kan du även få ålderstecken och hudcancer. “Solskydd är inte bara bra för att förebygga förtidiga ålderstecken, utan även för att undvika olika typer av hudsjukdomar och hudproblem” skriver hon i blogginlägget.

Susanne förklarar att man brukar dela upp solskydd i två olika varianter – fysikaliska filter och kemiska filter. “Ett fysikaliskt filter reflekterar strålarna medan kemiska absorberar dem” Hon är noga med att påpeka att det är viktigt att veta de olika graderna på solskydden och att applicera ofta. Och glöm inte – utöver huden så tar även håret mycket skada av solen!

In och läs Susannes hela solskyddsguide här och få tips på vilka produkter du behöver införskaffa i sommar!

 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!