Skönhet

Metro Mode tipsar – så skapar du en bra basgarderob med hudvårdsprodukter

Inför hösten kan det vara klokt att se över sina hudvårdsprodukter. Behöver du vägeldning i vad som behövs för att bygga en bra basgarderob när det kommer till hudvård? Vi delar med oss av våra bästa tips!

Foto: Unsplash/Pexels

Marknaden fullständigt svämmar över av hudvårdsprodukter i alla olika prisklasser och det är möjligt att fylla badrumsskåpet i all oändlighet. Behöver du några riktlinjer när det kommer till hur du ska avgränsa dig? Egentligen kan vi koka ner det viktigaste till några specifika steg och produkter för din basgarderob när det kommer till hudvård. Nedan listar vi de viktigaste stegen och våra favoritprodukter just nu!

Det första steget är att rengöra huden morgon och kväll! Egentligen bör du även torka av huden efteråt med en bomullstuss med toner eller rengöringsvatten, då det ofta är kvar smuts och sminkrester som inte försvinner med bara rengöring och vatten. Du kan med fördel använda micellärt rengöringsvatten på morgonen istället för vanligt vatten.


Det andra steget är att applicera en produkt som går djupare ner i huden, så som ett serum eller eccense. Här kan du göra den stora skillnaden i huden och det är ett ypperligt tillfälle att välja en produkt som arbetar på eventuella hudproblem.

Det tredje produkten ska smörja och skyddar ditt yttre hudlager. På dagen bör du använda en produkt som innehåller UV-skydd, då solens strålar inte bara skadar och åldrar huden i förtid utan även kan orsaka sjukdomar, och på natten kan du använda en hudanpassad creme utan solskydd.


Det fjärde steget är någon typ av exfolierande produkt. Den hjälper nämligen huden att göra sig av med döda hudceller, vilket inte bara ger huden en fin lyster utan även gör att resterande produkter får en rättvis chans att göra sitt jobb – alltså bättre effekt av dina hudvårdsprodukter! Undvik fysiska peelings med korn. Använd istället en produkt med syra eller enzym, så som en toner, rengöring eller mask. Det finns många olika syror och enzymer men några att titta efter kan vara PHA(om du har känslig hud, BHA(om du har fetare hy med pormaskar) samt olika typer av AHA-syra(finns olika varianter beroende på hudtyp).


OBS!! Kom ihåg att alltid arbeta med rena händer och handdukar när du tar hand om din hud! Annars riskerar du att arbeta in bakterier(som kan orsaka inflammation) tillsammans med dina produkter. 

Rengöring, micellärt vatten
Serum/essence/toner
Nattcreme/dagcreme med UV-skydd
Exfoliering

Läs även:

Ansiktsrengöring och cleanser – 21 favoriter för olika hudtyper.

Det här är micellärt vatten – och därför bör du testa det i din rengöring.

Serum som verkligen gör skillnad för din hy! Här är de mest hyllade.

Därför borde du använda ansiktsvatten – vi listar 13 favoriter.

Bästa nattkrämen 2021 – vi listar 16 favoriter.

Skydda ansiktet mot solens strålar – vi listar 15 bra dagkrämer med SPF.

Foto: Unsplash/Pexels

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!