Skönhet

Mörka ringar under ögonen är den senaste otippade skönhetstrenden

Känner du dig trött och inte alls utvilad? Har du svårt att somna på kvällarna? Då kan du i alla fall glädja dig åt en sak – du lär åtminstone pricka in den senaste skönhetstrenden på TikTok. 

Foto: Unsplash, @daniellemarcan

Nyligen listade vi skönhetstrenderna du kan strunta i, och snart kanske vi får lägga till en punkt på listan. Nu ser nämligen en minst sagt otippad trend ut att sprida sig – att måla mörka ringar under ögonen.

Användaren @sarathefreeelf ser nämligen ut att åtminstone ha skapat i alla fall en mikrotrend när hon applicerade ett mörkt läppstift under ögonen och gnuggade ut. Hon ser ut att ha gjort det ovanpå en full sminkning med concealer, och tilltaget har både hyllats och kritiserats. I en senare video förklarade hon hur hon fick idén:

– Jag försökte inte att driva med era komplex, för jag har samma komplex. Jag försökte inte att skapa en trend. Jag hade läppstiftet precis bredvid mig och målade bara helt enkelt tillbaka dem. Vad är problemet? säger hon i videon enligt Metro UK.

Liksom många andra fenomen på TikTok spred sig idén snabbt; bland annat har influencern Danielle Marcan lagt ut en video där hon gör samma sak.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av DANIELLE MARCAN (@daniellemarcan)

I bildtexten skriver hon att hennes mål för 2021 är att acceptera sina osäkerheter. “Kanske till och med lyfta fram dem och bära dem med själförtroende”, avslutar hon.

Det finns i alla fall en liten cell i oss som hoppas på att det blir en trend som stannar – för kanske innebär den att blir det ett steg mindre i makeuprutinen på morgonen framöver?

Läs också: 3 skönhetstrender du kan strunta helt i

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!