instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
skonhet

Pedikyr hemma – 5 tips på hur du får fina sommarfötter

Av: Metro Mode

Skäm bort dig själv med en härlig fotbehandling och pedikyr hemma! Här är fem enkla steg till silkeslena fötter.

Foto: Pexels

Du behöver inte gå till en salong för att få lena, fina fötter – fotvård hemma är en skön vana som endast kräver några väl valda produkter. Följ stegen nedan för en skön fotbehandling och pedikyr som gör dina fötter redo för sommaren.

1. Fotbad

Ta bort eventuellt gammalt nagellack, fyll en balja med ljummet vatten och bada fötterna i 15 minuter så att huden mjukas upp. Vi rekommenderar lite fotbadsalt eller olja som gör fotbadet ännu skönare. Avsluta med en fotskrubb.

2. Torka och fila

Torka fötterna med en handduk – glöm inte att torka mellan tårna. Fila sedan fötterna med en fotfil. Hyvla eller skär inte bort förhårdnader, det kan skada underliggande hudlager.

3. Klipp eller fila

Nu är det dags att klippa eller fila naglarna. Naglarnas form ska vara rak – undvik att klippa eller fila för långt ned på sidorna, det kan resultera i nageltrång. Peta försiktigt ned nagelbanden.

4. Måla naglarna

Välj ett nagellack i en rolig färg och måla naglarna, låt torka i tio minuter, och måla ett andra lager. Bäst resultat får du om du använder både underlack och överlack.

5. Vårda

Smörj fötterna med en skön fotkräm morgon och kväll, och ta dig tid för ett fotbad och filning en gång i veckan. För dig som vill rå om fötterna lite extra så gör en exfolierande fotmask eller annan behandling att fötterna känns som nya!

Källor: Expressen, Lifebutiken

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår