instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
skonhet

Bästa primer – Så får du en perfekt bas med expertens bästa tips!

Av: Metro Mode

En primer är en produkt som får din foundation att hålla bättre. Makeupartisten Sebastian Gradzikhar delat med sig till Kicks om de bästa proffstipsen för en perfekt bas.

Foto: Unsplash

Varför använder man då en primer? En primer får din makeup både att se bättre ut och hålla längre. Den ändrar hudens textur så att den ser både mjukare och slätare ut. Har du en bra grund behöver du dessutom använda mindre av din foundation.

Så applicerar du primer

När du applicerar primer kan du använda fingrarna och börja från mitten av ansiktet. Låt den först sjunka in några sekunder innan du använder din foundation. Var bara noga med att återfukta huden innan applicering. Hudvården gör stor skillnad för hur sminket sedan ser ut.

Välj rätt primer för din hud

Oavsett hudtyp behöver alla en primer. Utgå från din hud när du väljer produkt, för en torr hy är det bra att använda en fetare primer och för fet hy är det bättre att använda en primer som minimerar porer, dämpar glans och skapar en perfekt grund för makeup. Du kan också testa dig fram genom att blanda olika primers.

Spana in våra favoriter nedan!

Källa: Kicks

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår