Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Probiotisk hudvård – här allt du behöver veta

Det kan kännas klurigt att få koll på alla trender inom hudvård och vilken sort man bör satsa på för att uppnå bästa resultat. Den senaste tiden har det pratats mycket om probiotisk hudvård – vi reder ut alla frågetecken!

Foto: Pexels

Ordet probiotika går att känna igen från olika mejeriprodukter som ska vara snälla mot magen och goda bakterier. I hudvård arbetar den med att främja hudens mikroflora, de goda små bakterier som finns naturligt på huden. Den vanligaste ingrediensen i hudvård med probiotika är mjölksyrebakterier.

Fokuserar på hudens mikroflora

Annan hudvård fokuserar oftast på hudens celler, men probiotisk hudvård tar också hänsyn till hudens mikroflora. Är det så kallade mikrobiomet ur balans kan det leda till bland annat rodnader, torrhet, akne och överkänslighet. Ett sunt mikrobiom har däremot positiva fördelar som en ökad förmåga att binda fukt, mindre torrhet, stramhet och känslig hy, ett naturligt pH-värde och ett bättre försvar mot miljöföroreningar och svamp.

Vem passar det för?

Framförallt passar det extra bra för den som har stressad hud och problem med obalans, återkommande akne, utslag och känslighet, men den fungerar för alla hudtyper. Det viktigaste är att hitta rätt typ och sammansättning i produkten.

Nedan har vi listat våra favoriter!

Källa: Lyko

Normaderm Phytosolution face Creme - VICHY KÖP

Normaderm Phytosolution face Creme - VICHY

En dagcreme för kombinerad, fet och oren hud som innehåller ingredienser av naturligt ursprung, bland annat salicylsyra, phycosackarider och bifidus från probiotika.

Pris: 259 kronor.

Finns även hos Lookfantastic!

KÖP

Nästa bild
Minéral 89 Probiotic Fractions Serum - VICHY KÖP

Minéral 89 Probiotic Fractions Serum - VICHY

Förnyande serum anpassat för försvagad och stressad hud. Serumet har dokumenterad effekt på bekymmerslinjer, förlorad elasticitet och lyster. Formulan med bland annat hyaluronsyra, vitamin E, probiotiska fraktioner, niacinamid samt vulkaniskt vatten från Vichy, får huden att kännas mjukare och slätare med ny lyster. Den lätta konsistensen absorberas snabbt.

Pris: 389 kronor.

Finns även hos Lookfantastic!

KÖP

Nästa bild
Esse – Sensitive Cleanser KÖP

Esse – Sensitive Cleanser

Denna pH-balanserade rengöringskräm är utformad för att minimera irritationen vid känslig hy, samtidigt som den effektivt tar bort smink.

Pris: 569 kronor.

KÖP

Nästa bild
Sensitive Serum - Esse KÖP

Sensitive Serum - Esse

Detta serum innehåller över en miljard levande probiotiskaLactobacillus mikrober per milliliter. Mikroberna aktiveras vid kontakt med fukten på huden. När de väl aktiverats förser de huden med verktygen att avhjälpa obalanser och stärka barriärfunktionen.

Pris: 789 kronor.

KÖP

Nästa bild
Berryglow Probiotic Recovery Mask - GlamGlow KÖP

Berryglow Probiotic Recovery Mask - GlamGlow

En krämig, näringsrik, lugnande och återfuktande mask, som vårdar huden och återuppbygger hudens naturliga glöd. Hyaluronsyra och jojobaolja återfuktar, jämnar ut och skyddar hudens fuktbarriär. Probiotika bidrar till att balansera hudens mikrobiom och en blandning av antioxidantrika superfood-bär, rödbetor och hibiskus ger huden näring. Huden känns starkare med en synlig förnyad glöd.

Pris: 510 kronor.

Finns även hos Lookfantastic!

KÖP

Nästa bild
Hydrating Face Mist - OM-SE KÖP

Hydrating Face Mist - OM-SE

Intensivt fuktgivande probiotisk ansiktsmist för alla hudtyper. En unik blandning av 11 naturliga aktiva ingredienser för att bygga fukt i alla hudlager, släta ut fina linjer och stimulera hudförnyelsen.

Pris: 495 kronor.

KÖP

Nästa bild
Clarifying Probiotic Mineral Tonic - Kerstin Florian KÖP

Clarifying Probiotic Mineral Tonic - Kerstin Florian

Renande toner/ansiktsvatten som balanserar pH och ger lyster åt huden med kraften av probiotika. Koppar, fruktenzymer och ekologisk kelp stimulerar cellförnyelsen och hudens immunförsvar, och ger märkbart renare och klarare hy.

Pris: 949 kronor.

KÖP

Nästa bild
Probiotic Skincare The Probiotic Concentrate - Aurelia KÖP

Probiotic Skincare The Probiotic Concentrate - Aurelia

Boosta din hudvårdsrutin med det ultimata serumet! Aktiverar och boostar hudens naturliga reparerande process, jobbar med lokala hudtillstånd såsom pigmenteringar, djupare rynkor, förlorad elasticitet, hormonella obalanser, brist på lyster och skyddar mot föroreningar.

Pris: 555 kronor. (10 ml) och (30 ml)

Finns även hos Lookfantastic! (30 ml)

KÖP

Nästa bild
Pro microbiome Aged - Reviderm KÖP

Pro microbiome Aged - Reviderm

Unik sammansättning av noni stamceller (kommunikationshackare), inulin (prebiotika) och laktobacillus ferment (probiotika).Stabiliserar den naturliga bakteriefloran genom att förhindra enskilda bakteriers överväxt och andra från att vara underrepresenterade, så att huden åldras snabbare.Bacillus ferment skyddar cellerna och förebygger ålderstecken.

Pris: 789 kronor.

Finns även hos Meds!

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!