Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Retinol i din hudvård – vi listar 14 favoriter

Ett populärt ämne inom hudvård den senaste tiden är retinol. Men vad är det egentligen och vad gör det för din hud? Nedan listar vi våra favoritprodukter med den effektiva A-vitaminen.

Foto: Pexels

Tack vare dess eftertraktade egenskaper är retinol ett populärt ämne inom hudvård. Retinol är en effektiv A-vitamin med små molekyler som kan nå långt ner i hudlagren. Ämnet har positiva egenskaper när det kommer till akne, psoriasis, solskador eller rynkor.

Stimulerar produktion av kollagen

Inom hudvård är det en så kallas cellkommunicerande ingrediens, vilket innebär att den kan få en åldrad hudcell att bete sig mer som en ung och frisk hudcell. Retinol stimulerar även produktionen av kollagen och elastin vilket i sin tur kan leda till en mjukare och mer spänstig hud med minskad synlighet av rynkor. Det är dock viktigt att komma ihåg att det är en stark ingrediens och många kan reagera med rodnad eller torrhet i huden till en början, något som försvinner i takt med att huden vänjer sig. Nedan listar vi några favoritprodukter med retinol!

Retinol Jasmine Lotion - PIXI KÖP

Retinol Jasmine Lotion - PIXI

Pris: 379 kronor.

KÖP

Nästa bild
Ceramide Capsules Retinol Line Erasing Night Serum - Elizabeth Arden KÖP

Ceramide Capsules Retinol Line Erasing Night Serum - Elizabeth Arden

Pris: 802 kronor.

(Nedsatt 25%)

Finns i mindre förpackning här!

KÖP

Nästa bild
Universal Pro-Retinol - Glossier KÖP

Universal Pro-Retinol - Glossier

En väldigt mycket ”snällare” retinol än många andra! Funkar på alla hudtyper, får inte huden att bli irriterad eller torr, utan har samma fantastiska kvalitet som klassisk retinol – men utan alla biverkningar.

Pris: 350 kronor.

KÖP

Nästa bild
Retinol Fusion PM Night Serum - Peter Thomas Roth KÖP

Retinol Fusion PM Night Serum - Peter Thomas Roth

Ett högkoncentrerat retinol serum som vitaliserar huden genom optimalt koncentrerat mikroinkapslat retinol för maximalt resultat och minimal irritation. Uppkomsten av rynkor och fina linjer reduceras medan hudtexturen och hudtonen märkbart förbättras.

Pris: 715 kronor.

KÖP

Nästa bild
Retinoids Granactive Retinoid 2% Emulsion - The Ordinary KÖP

Retinoids Granactive Retinoid 2% Emulsion - The Ordinary

Budgetkap! Serum med en kombination av klassikern retinol och retinoid, som ger ännu bättre effekt på åldrande. Ger klarare, fastare och mer återfuktad hy med jämnare textur.

Pris: 134 kronor.

KÖP

Nästa bild
Luna Sleeping Night Oil - Sunday Riley KÖP

Luna Sleeping Night Oil - Sunday Riley

Nästa generations retinololja som gör huden fylligare samtidigt som synligheten för rynkor, hudrodnad och grova porer blir mindre. Resultat: en synbart yngre hud.

Pris: 579 kronor.

KÖP

Nästa bild
Retinol Tonic - PIXI KÖP

Retinol Tonic - PIXI

Ansiktsvattnet jobbar föryngrande på huden genom att på djupet återuppbygga, mjukgöra, återfukta samt reducera fina linjer. Retinol Tonic innehåller en blanding av kraftfulla antioxidanter och botaniska extrakt som fyller på hudens fuktnivå och gör den mjukare, samtidigt som den lugnar känslig hy.

Pris: 179 kronor.

KÖP

Nästa bild
PM Overnight Resurfacing Pads 30st - Peter Thomas Roth KÖP

PM Overnight Resurfacing Pads 30st - Peter Thomas Roth

Peelingpads som exfolierar, vitaliserar och återfuktar huden på natten samtidigt som de hjälper till att reducera rynkor och pigmentering. Aktiva ingredienser förbättrar hudens textur samt verkar lindrande, lugnande och utjämnande. Dubbelsidiga pads hjälper fysiskt till att exfoliera för att rengöra hudbarriären från orenheter, och ger en mer ungdomlig, hälsosam hud.

Passar alla hudtyper, men framförallt en mer mogen hud.

Pris: 519 kronor.

KÖP

Nästa bild
Overnight retinol + mask - Lernberger Stafsing KÖP

Overnight retinol + mask - Lernberger Stafsing

Behandlande nattmask som ger intensiv återfuktning, förbättrar hudstrukturen och som synligt förminskar ålderstecken, fina linjer och rynkor.

Rekommenderas för alla hudtyper, utom väldigt känslig hy.
– 100% Vegansk

Pris: 495 kronor.

KÖP

Nästa bild
Benefiance Pure Retinol Intensive Revitalizing Face Mask 4-pack - Shiseido KÖP

Benefiance Pure Retinol Intensive Revitalizing Face Mask 4-pack - Shiseido

En koncentrerad behandlingsmask som stimulerar hudens naturliga återhämtningsfunktion och ger en rik infusion av fukt för att förbättra texturen. Återställer den ungdomliga smidigheten och lystern med en enda användning. Framtagen med en avslappnande doft att inspirera känslor av komfort och lugn.

Pris: 850 kronor.

KÖP

Nästa bild
Cellular Power Charge Night - La Prairie KÖP

Cellular Power Charge Night - La Prairie

Stärker hudens naturliga, förnyande funktioner och gör det möjligt för dig att vakna upp med en återupplivad, slätare, och yngre hud.

Pris: 5 629 kronor.

KÖP

Nästa bild
Visionnaire Skin Solutions Retinol - Lancôme KÖP

Visionnaire Skin Solutions Retinol - Lancôme

Förbättrar hudens fasthet, reducerar fina linjer, minskar synligt envisa rynkor samt reducerar synligheten av märken i huden. Över tiden verkar djupare linjer synligt minskade, medan hudens textur känns förnyad.

Pris: 555 kronor.

KÖP

Nästa bild
1.5 Retinol Booster - Skin Regimen KÖP

1.5 Retinol Booster - Skin Regimen

Passar alla hudtyper, men främst mogen.
Egenskaper: Boostern innehåller Retinol och silybin, som är en naturlig retinsyra (A-vitamin) idealisk för att korrigera rynkor och hudproblem. Ett dubbelt system som garanterar minimal irritation, maximal stabilitet och biotillgänglighet.

Pris: 895 kronor.

KÖP

Nästa bild
Skin-Smoothing Retinol Body Treatment -  Paula's Choice KÖP

Skin-Smoothing Retinol Body Treatment - Paula's Choice

Effektiv anti-age behandling för kroppen. Den koncentrerade men lätta formulan mjukgör och stramar upp huden över hela kroppen, samtidigt som hyperpigmenteringar suddas ut. Innehåller retinol och antioxidanter för att stimulera kollagenproduktionen och cellomsättningen. Gör huden silkesmjuk och väl återfuktad. 100% fri från parfym och färgämnen.

Pris: 359 kronor.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!