instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
skonhet

Så gör du ditt eget rosmarinvatten – för ett vackrare hår

Av: Metro Mode

Rosmarinvatten har blivit en av TikToks största skönhetstrender, och inte undra på: detta är en trend som är både billig och tycks ge fantastiska resultat. Så här gör du ditt eget rosmarinvatten!

Foto: Unsplash

Om du har ett intresse för skönhet och har spenderat tid på TikTok under de senaste månaderna kan du knappast ha missat att mängder av användare svär på att rosmarin är nyckeln till vackert och hälsosamt hår. Frågan är: hur mycket sanning ligger det i påståendet?

En starkare hårväxt

Det finns flera studier som antyder att rosmarin faktiskt kan gynna hårväxt. Detta innebär dock inte att det får håret att växa snabbare:

“[D]et finns inget i hela världen som kan få håret att växa snabbare”, förklarar frisören och hårexperten Sofia Holmer för Lyko. “Däremot kan hårstråna bli starkare, vilket leder till en starkare hårväxt. Då kan det kännas som att det växer snabbare, eftersom själva hårstrået är friskare.”

Holmer tillägger att rosmarin också kan hjälpa till att lugna hårbotten, samtidigt som det är mjukgörande.

Så gör du rosmarinvatten för håret

Det finns olika vägar att gå för dig som vill testa rosmarin som hårvård, men tänk på att aldrig applicera ren rosmarinolja direkt på hårbotten! Den enklaste metoden är att investera i en hårvårdsprodukt som innehåller just rosmarin – längst ner i denna artikel hittar du några av våra rekommendationer.

Du kan också prova att göra ditt eget så kallade rosmarinvatten hemma:

Ingredienser

Gör så här:

  1. Koka upp vattnet i en kastrull.
  2. Tvätta rosmarinkvistarna och lägg dem i vattnet. Dra ner värmen och låt sjuda i 20 minuter.
  3. Ta bort kastrullen från spisplattan. Låt stå tills vattnet kallnat.
  4. Ta bort kvistarna, sila vattnet och häll det i en sprayflaska.
  5. Spraya vattnet jämnt över hår och hårbotten och massera in. Låt blandningen verka i några timmar eller över natten. Kan användas dagligen.

Blandningen kan förvaras i kylen upp till en vecka.

@lillyvanbrooklyn Rosemary is no 🧢 #hairtok2022 ♬ sonido original – Song Lyrics

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår