Skönhet

Så blir du snabbt av med dina finnar med saker du har i köket

fa-bort-finnar-med-det-du-har-hemma-snabbt-ta-bort-finnar-vitlok-honung-citron-
Säg hejdå till finnar! Vi har hittat huskurerna som faktiskt fungerar och det bästa är att du har alla saker hemma i ditt kylskåp.

För en tid sen skrev vi om skönhetsbloggaren Farah Dhukai som trollade bort sina mörka ringar med gurkmeja och nu är hon i farten igen. Denna gång använder hon vitlök för att bli av med sina finnar. I en Instagramvideo gnuggar hon en vitlöksklyfta mot en finne, sen går hon och lägger sig och på morgonen efter är finnen försvunnen. Att använda vitlök mot finnar är en gammal huskur och det är dess höga allicin-innehåll som gör att rodnader minskar och svullnaden av finnar går ner och framtida utbrott kan förhindras.

Har du ingen vitlök hemma kan du alltid testa någon av dessa huskurer:

1. Äggvita
Äggvita öppnar upp porerna så det blir lättare att rensa dem och så förhindras inflammationer. Smörj in ditt problemområde och skölj med vatten efter 10 minuter.

2. Gurka
Gurka är full av C-vitamin och har dessutom en lugnande effekt på huden. Lägg en gurkskiva på din finne och svullnaden kommer gå ner.

3. Citronjuice
Citronsyran har en naturligt sammandragande effekt på huden och citron innehåller dessutom mycket C-vitamin som är bra för huden. Doppa en bomullstuss i lite juice och badda på finnarna.

4. Äppelcidervinäger
skapa en toner som dödar bakterierna på huden och ger en lätt skrubb genom att blanda äppelcidervinäger med 3-4 delar vatten. Vinägern innehåller dessutom citronsyra som drar ihop huden.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!