Skönhet

Så enkelt får du skinande hy precis som stjärnorna

Sommaren närmar sig med stormsteg och det är hög tid att uppdatera hudvårdsrutinen. Önskar du samma glow som Jennifer Lopez eller Julia Roberts? Lifes hälsoexpeter tipsar om de bästa produkterna som ger huden en extra boost.

Foto: Instagram @chrisappleton1/@juliaroberts

År 2022 är året då vi vill vara riktigt snälla mot huden. Den tidigare supertrenden handlade om att exfoliera huden med starka peelingar, men nu fokuserar vi mer på vikten av återfuktning och glow.

Läs även: Så får du det perfekta glowet med denna ultimata rutinen från bas till finish.

Även om peeling fortfarande är på tapeten satsar vi på mildare och snällare produkter. Vikten ligger vid att framhäva hudens naturliga lyster och att vara skonsam mot hudens barriär.

Läs även: Preppa huden och håret inför sommaren.

Det finns många fördelar med att välja naturlig och ekologisk hudvård. Det är både bra för hälsan men också för miljön. En hälsosam hy full av glow startar på insidan.Ibland kan det vara bra att förnya sin hudvårdsrutin och experimentera med olika ingredienser och rutiner för att hitta det som passar din hy bäst. Nedan kan du ta inspiration från hur Hollywood-stjärnorna gör!

Läs även: Ekologiska skönhetsprodukter – 25 härliga bästsäljare.

Inifrån och ut

Hälsa kommer inifrån och ut. Precis likadant är det för din hy. Mår du bra på insidan kommer det att speglas på din hy, något som Jennifer Lopez har anammat. Hennes hemlighet är att få tillräckligt med sömn då sömn behövs för att behålla hudens cellförnyelse, något som hjälper att bygga kollagen som behövs för en spänstig och elastisk hud.

Infraröd bastu

Om du är på jakt efter en lite mer lyxig rutin för att uppnå glänsande hy kan du göra som Jennifer Aniston. Hon unnar sig en stund i infraröd bastu ett par gånger i veckan, något hon menar har haft positiv inverkan på hennes hud. Hon är också mycket försiktig med solen och är alltid noga med solskyddsfaktor.

Läs även: Bästa solskyddet för ansiktet – 13 bästsäljande spf att bära över och under smink.

Anti-age

Retinol är en ingrediens som blivit otroligt populär. Både Sandra Bullock och Julia Roberts är flitiga användare. Retinol är en form av vitamin A och har många bra egenskaper, bland annat anti-aging. Retinol ökar nämligen kollagenet i huden, något som minskar antalet rynkor och har ett mindre rynkdjup.

Läs även: Allt du behöver veta om A-vitamin och retinol i hudvård.

Foto: Instagram @chrisappleton1/@juliaroberts

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!