Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Så enkelt håller du dig snygg och fräsch på resan

Snygg på resan

Det är semestertider och många är ute och reser. Den torra flygplansluften är en fiende för huden och gör det är svårt att hålla sig fräsch. Även buss- och tågresor kan göra att man inte känner sig på topp. Det finns dock några knep som gör att du håller dig snygg på resan.

Drick vatten
Återfukta huden inifrån genom att dricka mycket vatten.

Använd minimalt med smink
Tänk på att använda så lite smink som möjligt när du reser, eftersom det lätt smetas ut eller täpper igen porerna. Undvik så mycket ögonsmink som möjligt och foundation. Vill du gärna använda foundation bör du använda en som låter huden andas.

Förebygg med skyddande ansiktsolja
Att ladda huden med fukt och förbereda den innan resan är klokt. Välj en ansiktsolja med skyddande egenskaper, som till exempel Pure Argan Oil från DermOrganic, som även kan användas i håret och på kroppen.

Använd ansiktsspray
Med en liten ansiktsspray i väskan kan du återfukta, balansera och pigga upp huden under resan. Välj gärna en med aloe vera som lugnar eller testa uppfräschande rosenvatten-spray. Testa till exempel Moisture Surge Face Spray Thirsty Skin Relief från Clinique eller Rose Flower Water från Loelle.

Snygg på resan

Sätt upp håret
Sätter du upp håret håller det sig fräschare och blir inte smutsigt lika snabbt.

Använd läppbalsam
Speciellt under flygresor kan det vara bra smörja in läpparna en extra gång, då luften är så torr.

Ta med en handkräm som doftar gott
En handkräm med god doft håller händerna mjuka och kan funka som en mildare parfym som piggar upp lite.

Ha en solskyddskräm i väskan
Att ha en solskyddskräm tillgängligt i väskan kan vara bra, speciellt om resmålet tenderar bjuda på stark sol när du landar.

Exfoliera huden efter resan
Efter en flygresa är det bra att passa på att exfoliera huden, så att man blir av med gammal hud och orenheter och kan starta på ny kula.


Foto: All Over Press

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!