instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
skonhet

Så får du bort gula toner i håret

Av: Metro Mode

Har ditt blonda hår blivit gulare efter färgningen? Här är tipsen och produkterna för hur du får bort – och förebygger – gula toner i håret!

Foto: Instagram @chiaraferragni

Den där nya blonda hårfärgen vi lämnade frisören med och kände oss så snygga i kan efter ett tag anta en allt gulare nyans. Frisören lägger ofta en toning i håret efter att ha blekt det, och för varje gång du tvättar håret försvinner den mer och mer. Det finns dock några knep för att förebygga och få bort gulare toner.

Läs även: Är du brunett? Då kan även du använda silverschampo!

Varför blir håret gult?

För det första är ett fräscht och frisk hår A och O för att håret ska hålla sig snyggt. Att håret blir gult och tråkigt beror mycket på att håret är torrt och skadat, vilket gör att det drar åt sig mer avgaser och smuts. Undvik därför att tvätta håret för ofta, 1-2 gånger i veckan räcker (psst! Torrschampo är vår bästa vän!).

Om du har ett hår som är väldigt skadat eller torrt kan det vara bra att ge håret en riktig omgång med ett vårdande balsam eller inpackning för att tillföra håret fukt. Om du applicerar silverschampot i ett hår som är väldigt torrt på vissa ställen i längderna eller topparna så finns risken att håret suger åt sig för mycket av det blå-lila schampot på just de ställena vilket kan leda till att du får ett fläckigt hår.

Hur applicerar jag silverschampo?

Silverschampot appliceras på handdukstorkat hår, läs på förpackningen hur länge produkten ska verka i håret, detta kan variera med flera minuter, så följ noga vad som står angående tiden. Därefter sköljer du ur håret noggrant! Då schampot är lite uttorkande så behöver du få ur all produkt för att slippa att den fortsätter verka i håret och därför torkar ut mer än nödvändigt.

Det är sällan man ser skillnad redan efter första tvätten, men ha lite is i magen. Schampot kan användas 1-2 gånger i veckan och det kan kombineras med ditt ”vanliga” schampo om det är så att du brukar tvätta håret ofta. Skäm även bort håret med inpackningar med kalla pigment för att behålla den kalla blonda tonen i håret.

Måste man använda silverbalsam?

Som sagt så kan silverschampo ibland ha en uttorkande effekt på håret, men det finns saker du kan göra för att åtgärda problemet. Att komplettera schampot med silverbalsam är ett enkelt sätt att vårda håret på, samtidigt som du förebygger gula nyanser.

Vilken effekt har färginpackning?

En färginpackning håller håret friskt och vackert, och sitter dessutom i under flera tvättar. Prova en blond eller beige nyans om du har ljust hår, eller en så kallad silverinpackning för att få bukt med gula toner i ljust och grått hår. Ett skonsamt och effektivt sätt att fräscha upp håret.

Nedan listar vi våra bästa produkttips för ljust hår!

Tips! Blek håret på salong och inte hemma – undvik onödiga risker med att bleka håret hemma.

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår