instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
skonhet

Så får du din foundation att hålla – expertens bästa tips

Av: Metro Mode

Många kämpar med att få sminket att hålla hela dagen, och ofta är det nödvändigt att bättra på produkterna någon gång under dagen. Med experternas bästa tips råder vi bot på detta problem med fyra enkla steg i din hudvård- och makeuprutin!

Foot: Smashbox

Det går att få sminket att hålla en hel dag, så länge du gör ett bra grundarbete och använder dig av rätt produkter. Nedan berättar vi hur du ska gå tillväga för att få sminket att sitta från morgon till kväll.

Steg 1: Fukt

Nyckeln till en hållbar makeup ligger i din hudvårdsrutin. Det är den som sätter grunden och blir förutsättningen för hur bra din foundation håller. Oavsett vad du har för hudtyp gäller det här att hitta den perfekta produkten för din hud som återfuktar ordentligt.

Visa detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Metro Mode (@metromode.se)

Steg 2: Primer

Vissa behöver även komplettera med en primer under sminket. Den kan fungera på olika vis, jämna ut hudtexturen, reglera glans och olja eller lugna rodnande hy. Den är också återfuktande och ofta lystergivande.

Steg 3: Hitta rätt foundation

Den viktigaste nyckeln i din makeup-bas är att hitta en hållbar foundation som arbetar för din huds behov. Det finns foundation som fokuserar på lyster och en jämnare hudton, men det finns även kraftigare täckning för den som önskar det. För dig som vill matta ner en oljig hud finns det också flera bra produkter.

Steg 4: Setting Puder/Spray

En bra setting spray är kronan på verket och håller sminket på plats under dagen, minskar risken för att det lägger sig i fina linjer och veck runt ögonen och munnen. Dessutom får den dina övriga produkter som foundation, rouge, bronzer eller highlighter att smälta ihop på ett naturligt och vackert sätt.

Spana in produkterna nedan!

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår