instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
skonhet

Så fixar du den perfekta basen – här är makeup-artistens 4 bästa tips

Av: Metro Mode

Att lägga en snygg basmakeup behöver inte vara krångligt – med fyra väl valda produkter har du allt som behövs för att få din hy att se perfekt ut. Här är expertens tips för en jämn och fin bas.

Foto: Instagram @carodaur

Primer, foundation, concealer och puder utgör byggstenarna för en snygg bas. Här är allt du behöver veta om hur man får till en perfekt basmakeup.

1. Primer

Det har sagts förr och vi säger det igen: It’s a crime not to prime! Anledningen till att en primer gör så stor skillnad för basens utseende är att den slätar ut allt från fina linjer till porer samt torra och ojämna partier, och på så sätt skapar en jämn yta för din foundation.

Med andra ord kommer din bas se betydligt bättre ut om du använder en primer – och som en bonus kommer din makeup hålla sig under hela dagen.

2. Foundation

Den främsta anledningen till att vi använder foundation är att jämna ut hudtonen. Olika foundations har olika täckningsgrad – det vill säga, hur mycket produkten täcker. Hur hög täckningsgrad du behöver beror på tycke och smak, så det gäller att prova sig fram.

Vilken typ av foundation som passar dig beror även på hudtyp:

Tips: Bäst resultat uppnår du genom att applicera foundation med en fuktad makeupsvamp eller en så kallad foundationpensel. Du kan även utnyttja värmen från dina händer och klappa in basen – enkelt och snabbt!

3. Concealer

Ibland behövs mer täckning än en foundation kan erbjuda, och det är här nästa byggsten i basen kommer in – concealer. Så här väljer du mellan krämig, fast, och flytande concealer:

För mörka ringar under ögonen rekommenderas att applicera concealer efter foundation, annars blir resultatet lätt att man använder för mycket produkt.

Om du däremot ska täcka över en ilsket röd finne – eller något annat som kräver hög täckning – kan du behöva applicera concealer både före och efter foundation.

4. Puder

Liksom en primer hjälper ett puder din makeup att hålla längre. Ett puder mattar dessutom ner och slätar ut huden. Här är expertens tips gällande puder:

Källa: Kicks

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår