Skönhet

Så föryngrar du huden med 10 år – enligt överläkaren!

Att föryngra huden med hela tio år är enligt överläkaren Anders Hansen möjligt – och det är inte en dyr mirakelkräm som är hemligheten. Det är nämligen fysisk aktivitet som gör susen för huden!

Foto: Unsplash

En studie visar att fysisk aktivitet är en effektiv behandling mot att föryngra huden. I studien, som pågick i tre månader, var 20 personer i 60-årsåldern testpersoner. Både innan och efter dessa tre månader togs hudprover från “icke solbelyst hud” av testpersonerna. Dessa hudprover analyserades sedan i mikroskop av forskare.

Det man kom fram till var att personerna som hade tränat två gånger i veckan, under 30 minuter, hade föryngrat sin hud med tio år. Men det som då gällde var att testpersonerna blivit andfådda och svettiga under träningspasset.

– Samtliga kroppens vävnader påverkas positivt av att vi rör oss. Samtliga organ stärks, däribland hjärnan, något jag tjatat mycket om. Nu visar det sig att detta även gäller huden (som ju också brukar räknas som ett organ, kroppens största, faktiskt), säger Anders Hansen till SvD Perfect Guide.

Anders Hansen som är överläkare i psykiatri menar att det finns en ny kosmetisk morot till joggingspåret: “Spring mer – och föryngra din hud”.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!