Skönhet

Så hittar du rätt ögonbrynsform för dina ansiktsdrag

Det finns tyvärr inte en ögonbrynsform som passar alla. Det handlar helt om hur ditt ansikte ser ut och var dina ögon sitter. Det finns en hel del du måste veta innan du plockar fram pincetten och sminkar dina bryn. Nedan hittar du hur du ska tänka beroende på din ansiktsform. 

Foto: @joyjah / @alysilverio

Det finns väl ingen som har missat att den största skönhetstrenden just nu är ett par snygga ögonbryn. Håret ovanför våra ögon får äntligen den uppmärksamheten det förtjänar. Att få till ett snyggt ögonbryn kan vara lättare sagt en gjort. Vi som började plocka våra ögonbryn på 00-talet vet att det verkligen går att sabba sina bryn… För att detta inte ska hända igen har vi hittat tipsen som hjälper dig hitta rätt form för dina ögonbryn!

Läs även: “10 misstag vi ALLA gör när vi fixar våra ögonbryn”

Runt ansikte

Runt ansikte

Har du ett runt ansikte kan du satsa på en hög och skarp båge. Då får du en vertikal punkt i ansiktet och lyfter linjerna uppåt istället för utåt.
Fyller du i dem kan du fylla i lite hårdare vid bågen än resten av brynet.

Foto: REX

Nästa bild
Långt ansikte

Långt ansikte

Har du ett långt ansikte ska du försöka förlänga brynen i slutet. Genom att göra detta drar du linjerna horisontellt istället för vertikalt.

Foto: REX

Nästa bild
Ovalt ansikte

Ovalt ansikte

Har du ett ovalt ansikte så kan du skatta dig lycklig. Det finns egentligen inga regler här utan följ ditt ögonbryns naturliga form så kommer det bli bra.

Foto: REX

Nästa bild
Rektangulärt ansikte

Rektangulärt ansikte

Har du ett rektangulärt ansikte ska du satsa på ett tjockt bryn med en stark båge. Det kommer dra uppmärksamheten från de partier där ditt  ansikte är som bredast.

Foto: REX

Nästa bild
Hjärtformat ansikte

Hjärtformat ansikte

Har du ett hjärtformat ansikte? Då har du tyvärr inte fått ett lätt jobb. Det kan vara svårt att få till ett bra ögonbryn, eftersom fokus redan ligger på dina ögon och panna. Det bästa är om du försöker hålla brynet så rakt som möjligt och måla de inte för hårt.

 

Foto: REX

Nästa bild
Brett i sär mellan ögonen

Brett i sär mellan ögonen

Om du har brett mellan ögonen ska du fylla i brynen så de börjar en bit innan dina ögon börjar. Då drar du blicken in mot mitten. Ett par mjuka bryn passar dig, så plocka dem inte för hårt utan satsa på rätt styling.

 

 

Foto: REX

Nästa bild
Tätt ihop mellan ögonen

Tätt ihop mellan ögonen

Har du tätt sittande ögon passar det bäst med en lång, bred både som följer ditt pannben. Det passar också bra att förlänga den med ögonbrynspenna.

 

Foto: REX

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!