Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Så mycket pengar behöver du lägga på hudvård för att få resultat

I SVT:s nya program “Sanningen om hudvård” fick vi en annan bild av vad hudvården faktiskt kan – och inte kan – göra för din hy. Det visade sig att betydligt dyrare hudvård endast gjorde marginell skillnad gentemot de billigare alternativen. Fukt visade sig också vara den viktigaste nyckeln för bättre hy!

Foto: Unsplash

I samband med detta har prisjakt gjort en undersökning hos sina användare och fått fram ett liknande resultat. Undersökningen baseras på användaromdömen av hudvårdsprodukter och de visar att svenska konsumenter upplever dyrare hudvård som marginellt bättre än billigare.

Tips till de som ska köpa

Prisjakt har undersökt 173 användaromdömen för 122 produkter inom kategorierna moisturizers, ögonvård, ansiktsskrubb, solkräm, serum, ansiktskräm och ansiktsmask. Företaget har tittat på vilka genomsnittliga betyg produkterna fått av användarna inom de tre prisklasserna: lågpris (max 150 kronor), mellanklass (150-400 kronor) och premium (minst 400 kronor.)

Prisjakts produkt- och dataanalytiker Oscar Hagman skickar med några tips till de som är ute efter att införskaffa sig ny hudvård. “När du börjar använda en hudvårdsprodukt och inser att du inte är nöjd så är det för sent att få tillbaka pengarna. För hudvård är det därför extra viktigt att göra sin research. Jag skulle först och främst kolla om produkten finns i mindre förpackning. Om det visar sig att den passar dina behov så kan du senare köpa den större och dyrare förpackningen som förhoppningsvis har ett bättre literpris. Ett sista tips är att inte stirra sig blind på priset och läsa omdömen, dyrt betyder nämligen inte nödvändigtvis bättre kvalitet”, säger han.

Nedan ser du några av produkterna med högst betyg!

Resten av listan hittar du här.

K Ceutik - Dermaceutic KÖP

K Ceutik - Dermaceutic

Pris: 525 kronor.

KÖP

Nästa bild
CC Color Correcting Cream - Lumene KÖP

CC Color Correcting Cream - Lumene

Pris: 199 kronor.

KÖP

Nästa bild
Natural Moisturizing Factors + HA - The Ordinary KÖP

Natural Moisturizing Factors + HA - The Ordinary

Lyko:

Pris: 78 kronor.

Åhlens:

Pris: 78 kronor.

Nordicfeel:

Pris: 75 kronor.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!