instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
skonhet

Make up-artisten tipsar: Så rengör du dina sminkverktyg

Av: Metro Mode

“Smuts, damm och bakterier hindrar inte bara dina sminkverktyg att hålla sig i kvalitén, det kan vara en bidragande orsak till oren och obalanserad hud.”,  det säger Metro Modes fd bloggare Evelina Andersson. Här ger hon sina bästa tips på hur du rengör dina sminkverktyg och därmed även håller huden ren.

Foto: Evelina Andersson Metro Mode/Unsplash 

När rengjorde du dina sminkborstar och svampar senast?  Om du sköter om dina sminkverktyg rätt kan de hålla i många år och din hud kommer vara tacksam för att du applicerar din makeup med rena verktyg, skriver Evelina i ett blogginlägg. 

Hon tipsar även om att rengöra sina sminkverktyg ofta – varannan vecka kan vara ett bra riktmärke. 

“Många tänker att man är ren i ansiktet när man applicerar makeup, och tänker att borstarna inte blir så smutsiga…. Tänk dig hur din hudkräm ligger och gottar in sig dag efter dag mellan borststråna och sminkresterna- mysigt va?”, skriver Evelina.

Evelinas tips på hur du gör för att rengöra dina sminkverktyg

– Blöt borstarna försiktigt med ljummet vatten och rengör dem sedan med ett milt hårschampo eller en tvål särskilt avsedd för sminkborstar. Cirkulera med borsten i din handflata och tillsätt nytt vatten tills borsten känns ren.

– Krama försiktigt ut överflödigt vatten och låt borsten sedan torka liggandes platt på en handduk och lufttorka. Ställ inte borstarna med handtaget nedåt, dvs låta dem torka i t.ex ett glas! Detta gör att vattnet som är kvar i borstarna rinner ned i skaftet vilket kan resultera i att limmet som håller borststråna på plats, luckras upp och gör att din borste börjar tappa hår. 

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår