instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
skonhet

Ta hand om din hy i höst – ta del av skönhetsbloggaren Susanne Barnekows bästa tips

Av: Metro Mode

Hösten är här och det blir bara kallare och kallare, vilket innebär att din hy kommer att utsättas för helt andra väderförhållanden i jämförelse med sommarens värmebölja. Metro Modes tidigare skönhetsbloggare Susanne Barnekow tipsar om effektiva åtgärder som förbereder och tar hand om din hud på bästa sätt under hösten. 

Foto: Instagram @susannebarnekow

Nedan följer några av hennes tips på hur du enkelt rustar upp din skönhetsgarderob.

Det första tipset hon skriver om är att du ska ta en titt i ditt badrumsskåp och se över om du har några gamla produkter som behöver rensas ut. Passa då på att rengöra borstar och liknande för att inte riskera att bakterier överförs till din hud.

Susannes nästa tips handlar om att ta tillfället i akt och unna sig.

– Om det är någon gång det är dags att unna sig en salongsbehandling så är det under höst- och vinterhalvåret. Ofta kanske huden fått solskador efter sommaren och behöver tittas över av någon som är riktigt kunnig.

Hon fortsätter och skriver om det tredje tipset: Vikten av att ha C-vitamin i sin hudvårdsrutin.

– Om inte antioxidanten C-vitamin redan är en del av din hudvårdsrutin kan det vara läge att addera det nu. Det fungerar genom att öka mängden kollagen, ge huden extra fukt samt skydda mot miljöföroreningar, skriver Susanne.

Resultatet som blir av att använda C-vitamin i din hudvårdsrutin, beskriver hon är en hud med massa lyster och spänst. Vem vill inte ha en hy med lyster i höstmörkret?

Fukt, fukt, fukt

– Det är lätt att huden förlorar fukt och blir torr när det blir kallare ute. Se till att addera ordentligt med fukt, kanske genom ett serum och en ansiktsmist du använder under dagen. Men även genom att göra återfuktande ansiktsmasker några i veckan. När det är riktigt kallt ute och termometern fallit under nollstrecket ska du dock undvika att använda produkter som innehåller vatten när du är utomhus, välj istället en vattenfri kräm och/eller en olja och fuktboosta när du är inomhus och på natten.

Exfoliera

– När huden är torr och det bildas döda hudceller på hudytan kan dom hindra hudvårdsprodukterna att tränga ned och göra sitt jobb i huden. De behöver därför avlägsnas med jämna mellanrum! Det finns många olika exfolieringar som du kan använda dig av men använd gärna en skonsam leave-on variant som innehåller någon typ av syra. Kanske en AHA- eller BHA- syra beroende på vilken hudtyp du har. Undvik peelingar med korn i då dom kan riva upp hudytan och orsaka inflammationer.

Läs även:

AHA, BHA, PHA – Skönhetsredaktören tipsar om allt du behöver veta om syror!

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår