Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Så tar du hand om hår, hud och naglar i sommar – inifrån 

Under sommarmånaderna sliter vi extra mycket på hår, hud och naglar. Främst är det solen som kan skada, men också solprodukter och våra semestervanor. För att behålla starka naglar, tjockt hår och lystern i huden räcker det ofta att man äter bra, sover ordentligt och undviker stress. 

Fokuset under sommarledigheten ligger ofta på återhämtning, vila och diverse semesterbestyr, då kan det vara lätt att glömma bort hår, hud och nagelhälsa – här följer tips för hur vi kan skydda, och stärka hår, hud och naglar både inifrån och utifrån.  

Så tar du hand om huden 

För att skydda huden från solen är det enklaste tipset fortfarande SPF med applicering varannan timme och att undvika direkt solljus de varmaste timmarna på dagen. Men för att ge huden rätt förutsättningar är det också viktigt att tänka på hur vi tar hand om huden inifrån. Great Earths Beautiful Skin bidrar till att förbättra hudens fasthet och lyster samt reducerar mörka ringar och rodnader.

Så tar du hand om håret 

Solen sliter även på håret – ett smart tips är att alltid se till att ha hatt eller sjal på huvudet när solen är som starkast. Precis som med huden kan vi även här jobba med stöd inifrån i form av vitaminer och mineraler (framför allt för oss som inte är en fena på att få in zink, koppar och biotin genom kosten). Beautiful Hair är framtaget för att hjälpa till att få en slitstark frissa och med fin lyster, den innehåller bland annat ovanstående ingredienser för att bibehålla hårets naturliga skönhet – men också cystein som är en viktig beståndsdel i proteinet keratin som håret främst är uppbyggt av. Eftersom håret växer långsamt är det bra att ta produkten under en längre period, minst 3-6 månader. 

Så tar du hand om naglar

Liksom solens UVA-strålar påverkar hudens åldrande, reagerar även naglarna på strålningen. Bäst är att se till att naglarna inte är i direkt solljus, vilket kan vara knepigt. Stärk istället upp med ett topcoat, då är det svårare för solstrålarna att komma åt nageln. Eftersom både Beautiful Hair och Beautiful Skin innehåller zink – hjälper de naglarna hålla sig starka. Zink kan vi även få i oss via kosten, genom bland annat mejeri- och fullkornsprodukter.

Beautiful Hair - Greath Earth KÖP

Beautiful Hair - Greath Earth

Beautiful Hair är framtagen för att hjälpa dig få ett slitstarkt hår och ge det en fin lyster. Kosttillskottet innehåller bland annat biotin och zink som bidrar till att bibehålla normalt hår. Det innehåller även koppar som bidrar till hårets normala pigmentering och cystein, en viktig beståndsdel i proteinet keratin som håret främst är uppbyggt av.

Pris: 175 kronor.

KÖP

Nästa bild
Beautiful Skin - Greath Earth KÖP

Beautiful Skin - Greath Earth

Beautiful Skin är ett kosttillskott med speciellt sammansatta ingredienser för huden. Kapslarna innehåller bland annat det patenterade extraktet SkinAx2 som består av biotillgängliga polyfenoler från champagnedruvor, SOD (superoxiddismutas) från fransk melon samt C-vitamin och zinkcitrat som ger ett antioxidativt skydd för hudcellerna.

Pris: 398 kronor.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!