instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
skonhet

Så väljer du rätt färg på läppstiftet

Av: Metro Mode

Det är inte alltid lätt att veta vilken färg du ska välja när det kommer till läppstift. Läppstiftsdjungeln är snårig och kan vara oväntat svår att navigera i. Som tur är har vi svaret!

Foto: Instagram @ginemargrete/@kyliecosmetics

Det är inte bara garderoben som ändrar sig när solen smyger fram efter en lång vinter, även sminket bör hänga med och framhäva en mer somrig look. Oftare går vi åt det lättare hållet och minskar lite på puder, foundation och concealer. Men i takt med att huden blir lite solkysst kan det vara roligt att piffa lite extra med någon härlig färg på läpparna. Nedan guidar vi dig till att hitta den bästa färgen för just dig!

Hämta upp dina egna färger

Det finns en uppsjö av olika typer av läppstift på marknaden, glansiga, matta, färgstarka eller neutrala. Men generellt sett brukar man säga att ett läppstift fungerar som bäst när det hämtar upp färger du redan har i ansiktet och framhäver det. Har du lite lila eller rosa i huden är dessa färger även fina på dina läppar. Har du bruna ögon som drar åt guld, kan både brunt, guld och koppar framhäva ditt ansikte. Kall rosa med lite blå nyans framhäver istället blå ögon.

Form och hudton

Även formen på läpparna har betydelse. Med en läppenna kan du lätt fuska lite och förstora smala läppar något, och sedan fylla i med den färg du önskar. Hudton har däremot inte speciellt stor betydelse för vilken färg du passar i. Det enda som spelar roll är undertonen på färgen – varm eller kall.

Är du osäker på vilken färg som passar dig? Testa isåfall att utforska plommon, rost, karamell, nektarin och hallon! Lek dig fram med färger och våga ta ut svängarna litegrann. Generellt sett kan man också säga att kalla nyanser är lättare att bära upp än varma!

Tre tips för perfekt läppsminkning

Källa: KK.no

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår