Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

“Botox på flaska” – här är det virala serumet som påstås trolla bort rynkor

The Ordinary har länge hyllats för sina effektiva, plånboksvänliga och okomplicerade produkter, och deras Argireline Solution 10% är inget undantag. Här är allt du behöver veta om serumet som kallas för “Botox på flaska”.

Foto: Unsplash

Med över 42 miljoner visningar kan man lugnt påstå att hashtaggen “Botox på flaska” har gjort succé på TikTok. Det som hashtaggen i själva verket handlar om är en produkt som allt fler har fått upp ögonen för: The Ordinarys serum, Argireline Solution 10%.

TikTokern: “Imponerad”

En av de personer som upplever sig ha sett positiva resultat efter att ha provat serumet är TikTok-användaren Nicole, som går under användarnamnet @nikkmatt. I en video berättar hon att hon använder serumet på pannan och sina kråksparkar:

“Jag har faktiskt märkt att min hud har blivit lite stramare och jag är imponerad”, säger hon. “Är det superdramatiskt som botox? Nej, endast botox är så dramatiskt. Men med tiden ska detta vara ett jättebra alternativ till botox.”

@nikkmatt #PepsiApplePieChallenge #botoxinabottle #theordinary #skincare #skincareroutine #antiaging #over30tiktok #over30moms ♬ Summer – Instrumental – Devinney

Visar upp förändringen efter fyra veckor

En annan användare som har provat The Ordinarys Argireline Solution 10% är Sarah Palmyra som har gjort två videor om serumet: en där hon introducerar produkten och en där hon visar upp resultatet efter att ha använt sig av den i sin hudvårdsrutin under fyra veckors tid.

I sin andra video berättar Sarah att hon hittade en studie med Argireline som visar att produkten är som mest effektiv i kombination med Matrixyl, en peptidsammansättning som ingår i The Ordinarys utbud. Sagt och gjort: efter fyra veckors användning av båda produkterna visar Sarah den effekt de haft på hennes bekymmersrynka.

“Jag är jätteimponerad av resultatet”, säger TikTokern och visar att rynkan är påtagligt mindre “intensiv”.

Hon medger att produkterna inte kan ersätta botox och menar att man måste använda dem varje dag för att se resultat, men tillägger: “För det här priset är det ett givet val. De får tummen upp av mig.”

@sarahpalmyra Reply to @e.michele7 #botox #beforeandafter #skincarehack #antiaging #tutorials #theordinary ♬ Spongebob Tomfoolery – Dante9k Remix – David Snell

Så säger plastikkirurgen

Enligt The Ordinarys egen produktbeskrivning ska Argireline Solution 10% vara ett sätt att råda bot på “dynamiska” rynkor utan injektioner – med andra ord, utan produkter som Botox. Daniel Ezra, ögon- och okuloplastisk konsultkirurg, förklarar varför serumet marknadsförs som en lösning på rynkor:

“Argireline verkar för att förhindra muskelrörelser, vilka resulterar i att rynkor bildas. Det gynnar även produktionen av kollagen, vilket gör det till en jättebra ingrediens”, säger han i en intervju med Refinery29.

Han tillägger dock att effekterna av den här typen av hudvårdsprodukter i bästa fall är “blygsamma”:

“Men de kan vara ett bra alternativ för de som kanske inte vill prova injektioner, personer som inte gillar nålar eller de som inte har råd med injektioner.”

Argireline Solution 10% - The Ordinary KÖP

Argireline Solution 10% - The Ordinary

Lätt Serum med 10% ARGIRELINE ™ Peptidkomplex.

ARGIRELINE ™ är ett varumärke som ägs av Barcelona-baserade Lipotec S.A.U. Det är en patentskyddad lösning av Acetylhexapeptid-8. Kontrollerade studier har visat att ARGIRELINE™ förbättrar utseendet på ansiktsområden som är benägna att utveckla dynamiska veck, inklusive runt ögonen och i pannan.

Pris: 100 kronor.

Finns även hos Kicks!

Finns även hos Lyko!

KÖP

Nästa bild
Matrixyl 10% + HA More Molecules  - The Ordinary KÖP

Matrixyl 10% + HA More Molecules - The Ordinary

Matrixyl är en varumärkesskyddad peptidsammansättning som utvecklats av Sederma i Frankrike. Denna mycket effektiva formulering har visat sig minska utseendet på statiska och dynamiska rynkor.

Pris: 159 kronor.

Finns även hos Lyko!

Finns även hos Kicks!

 

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!