Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Siren eyes – 5 enkla steg till att lyckas med virala trenden

I somras dök en ny sminktrend upp på sociala medier som skulle visa bli en av årets största: Siren eyes. Vi visar hur du lyckas med trenden!

Foto: Instagram @gigihadid

Om du regelbundet spenderar tid på sociala medier så har du garanterat hört talas om Siren eyes, sminktrenden som har blivit en av årets största inom skönhetskretsar. Men vad innebär trenden egentligen?

“Siren eyes är en mjuk men dramatisk look som görs med eyeliner eller lätt utsuddad ögonskugga. Detta ger illusionen av en långsmal, utsträckt ögonform”, förklarar makeup-artisten Jenna Nicole för Cosmopolitan.

Här nedan hittar du en enkel guide till perfekta Siren eyes!

Så gör du:

  1. Använd en fluffig borste för att applicera ögonskugga längs med den övre och undre fransraden. Jobba utåt för att skapa en v-formad skugga vid ögats ytterkant som ger intrycket av en förlängd form. Börja med en ljusare ögonskugga och byt sedan till en mörkare nyans för att göra v-formen mer markerad.
  2. Använd eyeliner – fast eller flytande beroende på vad du känner dig mest bekväm med – för att måla en “vinge” vid ögats yttre kant. Här gäller det att få till rätt vinkel: istället för att börja måla vingen vid det övre ögonlockets fransrad, prova att börja något längre ned, vid den yttre ögonvrån. Detta ger intrycket att ögat dras ut horisontellt snarare än uppåt.
  3. Om du använder en fast eyeliner, sudda ut linjen med hjälp av en tät sminkborste för att förbinda den med ögats övre och undre fransrad. Om du använder flytande eyeliner, förbind linjen med ögats franslinje och låt den smalna av mot mitten av ögonlocket.
  4. Definiera den inre ögonvrån genom att fylla i vattenlinjen med hjälp av en eyeliner. Du kan fylla i hela ögats franslinje om du vill, men det rekommenderas att fokusera på ögats yttre kanter och låta linjen vara tunn i mitten av ögat för att riktigt förlänga ögats form. Om du använder en fast eyeliner eller ögonskugga för detta, förläng den inre linjen i riktning mot näsan med hjälp av en liten vinklad sminkborste. För att säkerställa att eyelinern håller sig på plats, prova en vattenfast eyeliner och toppa med puder.
  5. Avsluta med mascara och lägg extra omsorg vid de yttre ögonfransarna för att förstärka ögats långsmala form. Du kan även använda lösögonfransar för en större effekt.
@a.j_artistry Replying to @e_m_i_l_i_e.22 tutorial youve all been waiting for! #doeeyes #sireneyes #doeeyesvssireneyes #doeeyestutorial #sireneyestutorial ♬ original sound – <3

Ögonskuggspalett - Anastasia Beverly Hills KÖP

Ögonskuggspalett - Anastasia Beverly Hills

En lyxig palett med 14 skuggor för dag och kvällslooken. Paletten innehåller både matta basskuggor och glamourösa, skimriga nyanser.

Pris: 423 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Ögonskuggspalett - Max Factor KÖP

Ögonskuggspalett - Max Factor

Max Factors Masterpiece Nude Palette är en ögonskuggspalett med åtta maxpigmenterade ögonskuggor i vackra nyanser. En mångsidig palett som passar såväl till vardags som till fest.

Pris: 109 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Sminkborstar - Real Technique KÖP

Sminkborstar - Real Technique

Ett set som har alla borstar du behöver för att skapa den perfekta ögon-makeupen. Innehåller åtta nödvändiga ögonborstar för oändligt många makeup looks.

Pris: 239 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Eyeliner - Ilia KÖP

Eyeliner - Ilia

Vår allra första rena, klassiska svarta, flytande liner med en flexibel, fin filtspets. Skapa linjer som bara kan skönjas, eller något mer dramatiskt beroende på humör. Vår snabbtorkande precisionsliner håller hela dagen utan att kladda eller försvinna. Vattentät.

Pris: 269 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Eyeliner - IDUN KÖP

Eyeliner - IDUN

Eyeliner är en kajalpenna som är lätt att applicera och ger ett långvarigt resultat. Produkten har en inbyggd vässare och sudd som underlättar om du vill lägga en skarp linje eller skapa ett mjukt och sotat resultat.

Pris: 169 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Ögonskugga - Maria Åkerberg KÖP

Ögonskugga - Maria Åkerberg

Pris: 119 kronor.

(Nedsatt 20%)

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!