Skönhet

Sminkborttagning – så tvättar du bort sminket med naturliga produkter

Något man absolut inte ska göra är att sova med smink eftersom det kan förstöra din hy. Har du ingen sminkborttagning hemma finns det massor av saker du har i kylskåpet som fungerar exakt lika bra, och ibland till och med bättre.

Foto: Unsplash/Pexels

Hur trött man än är när man kommer hem är det viktigt att tvätta bort sminket. Om din sminkborttagning är slut ska du absolut inte använda vanlig tvål eftersom det kan torka ur din hud. Som tur var finns det andra saker du kan använda, och till och med byta ut mot sminkborttagning. Nedan hittar du 4 tips på naturliga produkter som fungerar utmärkt som sminkborttagning.

1. Avokado

1. Avokado

Avokado låter oväntat men fungerar faktiskt jättebra! Ta en tops och gnugga den mot en skuren avokado och använd sedan topsen för att ta bort mascara och eyeliner.

Foto: Pexels

Nästa bild
2. Kokosolja

2. Kokosolja

Kokosolja är fantastiskt eftersom du kan använda det på så många olika sätt. Lägg lite på en bomullstuss och tvätta bort ditt smink. Efteråt kommer din hud att lukta gott och vara återfuktad.

Foto: Pexels

Nästa bild
3. Olivolja

3. Olivolja

Olivolja är perfekt som sminkborttagning för dig som har torr hud. Dutta lite på en bomullstuss och sen är det bara att gnugga bort sminket.

Foto: Pexels

Nästa bild
4. Aloe vera

4. Aloe vera

Om du har oljig hud är Aloe vera ett jättebra alternativ till sminkborttagning eftersom den inte gör din hud fet. Ta lite på en bomullstuss och gnugga försiktigt bort ditt smink.

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!